Vill du arbeta på ett företag vars främsta syfte är att rädda liv? Vill du vara i en internationell miljö och vara en viktig del av ett engagerat och kompetent Financial Control-team på koncernnivå? Och vill du arbeta i en bred roll inom konsolidering och rapportering, där det även finns utrymme för analytiska inslag? Då kan rollen som Group Financial Controller på Autoliv, definitivt vara något för dig!

I rollen som Group Financial Controller kommer du att tillsammans med ditt team ansvara för konsolideringen och rapporteringen av koncernen. Du kommer att ingå i ett engagerat team på fem personer, med vilka du kommer att ha ett nära samarbete. Tillsammans med teamet tar du ett stort ansvar för att säkerställa en högkvalitativ och korrekt finansiell rapportering. På Autoliv arbetar man med arbetsrotation, vilket innebär att du som ny i teamet kommer få möjligheten till varierade uppgifter och att utvecklas inom flera områden och således se helheten.

Du rapporterar till Head of Financial Control och kommer att arbeta på det globala huvudkontoret i World Trade Center i Stockholm.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara följande:

  • Förberedelse och kvalitetssäkring av månatlig koncernkonsolidering och rapportering i enlighet med US GAAP
  • Delårsrapporter och årsredovisning
  • Analys av rapportering
  • Uppföljning av intern kontroll samt säkerställa att koncernen efterlever SOX
  • Kontakt med dotterbolagen i regelverks- och rapporteringsfrågor
  • Kontinuerligt utveckla processer, rutiner, manualer, verktyg med mera.
  • Delta i diverse koncernrelaterade ad-hoc projekt

Vem är du?

Du är teamspelare som sätter högt värde på ett välfungerande och roligt samarbete med såväl dina närmaste kollegor som övriga kontakter ute i organisationen. Du är en person som tar ett stort ägarskap gällande dina ansvarsområden och har förmågan att såväl initiera förbättringar som att driva igenom dem.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi. Vi tror att du har ca 2-3 års arbetslivserfarenhet och arbetar som koncernredovisningsekonom, revisor alternativt arbetar i en liknande roll idag. Vi ser även att du har kunskap om IFRS samt är flytande i engelska och svenska, i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Autoliv med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad till dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86. 

Autoliv är världsledande inom bilsäkerhet. Vi är ett innovativt företag som utvecklar och tillverkar krockkuddar, säkerhetsbälten och rattar för dagens och morgondagens fordon. Våra produkter säljs till alla ledande bilproducenter över hela världen. Varje år räddar Autolivs produkter mer än 30 000 liv och förhindrar tio gånger så många skador. Vi söker medarbetare som delar vår vision om att rädda fler liv och som vill bidra till vår utvecklingsresa och vår fortsatta framgång.

Vi har idag över 65 000 medarbetare i 28 länder. Läs mer om företaget på www.autoliv.com