På Strömma värdesätter man personlighet lika högt som fackkunskap

Det anrika Strömma Turism & Sjöfart är ett av Nordens största upplevelseföretag och erbjuder upplevelser, aktiviteter och nöjen för möten och fritid. ”Det som driver våra affärer framåt, är att hitta personer som passar och har en personlig inställning som stämmer överens med företagets” säger Claes Stocklassa, CFO på Strömma.

Strömma Turism & Sjöfart befinner sig i snabb och konstant förändring. Fokus ligger på att hitta medarbetare som älskar förändring, även till ekonomibefattningarna.

Med cirka 200 fast anställda och över 1500 säsongsanställda har Strömma ett speciellt behov av just tillfällig resursförstärkning, och man är van vid en relativt hög personalförändring. Det ställer naturligtvis höga krav på att rekrytera rätt kompetens och framför allt personlighet, och att utbilda i företagets värderingar för att hålla den höga servicenivå som krävs.

– Via Strömma Akademin lägger vi mycket resurser på kompetensutveckling. Det handlar om allt från situationsanpassat ledarskap till introduktionsprogram av alla nyanställda, vad Strömma är för bolag och vilka väderingar som styr, berättar Claes.

Prodiem har hjälpt Strömma att rekrytera ett tiotal ekonomer, alla med stor framgång.

– Att verkligen hitta personligheter som passar Strömma och som trivs här, det har Prodiem lyckats fantastiskt bra med. Vi hade egentligen kunnat anställa samtliga kandidater som presenterats för oss för varje tjänst. Prodiem har lyckats tolka vad vi menar när vi för olika tjänster beskriver de här kvalitativa kraven. Vi är supernöjda med samarbetet med Prodiem, avslutar Claes.

Om Strömma Turism & Sjöfart

Strömma Turism & Sjöfart är ett av Nordens största upplevelseföretag med fokus på rundturer med båt och buss samt storstadsaktiviteter. Strömma skapar upplevelser som ger minnen för livet. Verksamheten bedrivs i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Bergen, Stavanger, Helsingfors och Köpenhamn under kända varumärken som Strömma Kanalbolaget, Stockholm Sightseeing, Canal Tours Copenhagen, Helsinki Card, Paddanbåtarna, Rederi Göta Kanal, Panorama Sightseeing, Vaxholms Kastell och Open Top Tours. Läs mer på www.stromma.se