Regelverksspecialist

Vill du arbeta i en utvecklingsorienterad och händelserik organisation där förändring står högt upp på agendan? Skandiakoncernen befinner sig mitt i en spännande transformation inom Finance med målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Inom Accounting & Reporting finns teamet Regulations & Tax som bl.a. ansvarar för kvalificerade redovisningsfrågor samt övriga regelverksfrågor inom finansiell rapportering för hela Skandiakoncernen. Teamet agerar även stöd i andra specialiserade projekt och utredningar rörande Finance-specifika processer för att på så sätt bidra till att Skandia når sina affärsmål.

Vi söker dig som lockas av att komma till ett seniort specialistteam där du får möjlighet att bidra med dina erfarenheter inom området. Om du vill ha bred och utvecklande roll med stora kontaktytor i ett företag som gör skillnad, då ska du definitivt läsa vidare!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Skandia söker nu till teamet Regulations & Tax en Regelverksspecialist som aktivt och proaktivt ansvarar för att bevaka och tolka kommande regelverksförändringar inom redovisningsområdet och övrig finansiell rapportering såsom Solvens 2. Rollen inkluderar även dialog med externa parter såsom externrevisorer samt branschorganisationer och myndigheter där du kommer att agera representant för Skandia. Internt kommer du att informera och utbilda Finance samt övriga verksamheten avseende regelverksförändringar och nyheter inom området.

Du kommer arbeta nära många olika intressenter, bland annat CFO:er, redovisningschefer samt Skandias revisorer. Gruppen består av 6 personer som rapporterar till Chef för Regulations & Tax och är placerad på Skandias huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen hos Skandia är bred men dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:

  • Bevaka IFRS och BFN:s pågående projekt och hålla sig uppdaterad inom regelverksområdet.
  • Anordna utbildningstillfällen för att sprida information och kunskap.
  • Agera kvalificerat bollplank inom Finance och gentemot övriga verksamheten.
  • Agera tekniskt kvalitetssäkringsstöd vid implementering av nya regelverk som påverkar den finansiella rapporteringen.
  • Kvalitetssäkring kritisk finansiell rapportering (andra linje ansvar inom redovisningsområdet).
  • Leda utvecklingsuppdrag inom Finance.
  • Delta i projekt som kräver specialistkompetens inom regelverksområdet.

Vem är du?

Till denna roll söker vi dig som har ett genuint intresse för regelverks- och redovisningsområdet ochsom vill vara med att bidra till Skandias fortsatta utveckling. För dig är det viktigt att självständigt driva ditt arbete från start till mål samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken och ta in ett bredare perspektiv. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är lyhörd och värdesätter ett gott samarbete med ditt team och Skandia i stort. Du motiveras av att tillägna dig nya kunskaper för att sedan förmedla dessa på ett pedagogiskt sätt.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst 8 års kvalificerad erfarenhet från finansbranschen (försäkring/bank) och gedigen kunskap inom relevant specialistområde. Extra meriterande är erfarenhet av finansiella instrument. Erfarenhet av att leda och arbeta i projekt värderas högt. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Tillbaka till alla lediga jobb