Financial Controller till Skandia

Vill du bli en del av Sveriges ledande bolag inom pension och försäkring och komma in i ett spännande skede av förändringar inom Finance? Nu finns möjligheten att ta ett nästa steg i rollen som Financial Controller. Här kommer du tillhöra ett kompetent team och utvecklas inom kvalificerat bokslutsarbete, rapportering och processutveckling. Vi söker dig som vill bidra med din kompetens och innovation för att tillsammans med Skandia växa och skapa en effektiv och högkvalitativ ekonomifunktion.

Om rollen

Skandiakoncernen genomgår ett övergripande förändringsarbete inom både Finance och verksamheten i stort. Förflyttningen omfattar allt från processer, arbetssätt, information och systemlösningar. Detta med syftet att skapa en modern organisation med målsättningen att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet. På agendan ligger även implementering och tillämpning av det nya ekonomisystemet Workday.

Vi söker nu en driven Financial Controller till teamet Legal Reporting som kommer att bli en viktig del i denna förändringsresa. Teamet ansvarar för den legala finansiella rapporteringen med målet att ha en standardiserad och effektiv rapportering med hög kvalité i leveranser. Du kommer arbeta i en grupp bestående av 10 personer och rapportera direkt till chef för Legal Reporting. Legal Reporting är en central funktion inom Finance vilket innebär att du kommer ha många kontaktytor och ett nära samarbete med kollegor inom övriga team och Skandia i stort. Rollen innebär förutom kvalificerat bokslutsarbete och rapportering även ett stort inslag av förändringsarbete kopplat till pågående förflyttning.

Tjänsten är placerad på Skandias huvudkontor i Lindhagen, Kungsholmen.

Dina arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Årsredovisningsarbete
  • Rapportering till myndigheter
  • Uppföljning och analys av bokslut
  • Säkerställa god intern kontroll i bokslut och rapportering
  • Kontakt med revisorer
  • Bidra i implementeringsarbetet samt aktivt verka för kontinuerlig utveckling av processen för finansiell rapportering i Skandias nya ekonomisystem Workday
  • Kravställning av bokförningsflöden gentemot affären
  • Utveckla arbetssätt och rutiner för att skapa en modern och mer effektiv organisation
  • Delaktig i rapportering till ledning och styrelse

Du som person

För att lyckas i rollen har du ett stort intresse för redovisning och rapportering. Att leverera med kvalité är en självklarhet för dig och du ser till att ha en god struktur i ditt arbete. Du trivs i en dynamisk miljö och av andra betraktas du som en typisk ”doer” som ser till att hitta lösningar på diverse problem. Slutligen ser vi att du är en god kommunikatör som värdesätter samarbete och ser glädjen i att arbeta med andra för att nå gemensamma mål.

När det kommer till din erfarenhet så har du en akademisk utbildning inom ekonomi och har därefter skaffat dig minst 3-5 års relevant arbetserfarenhet som Revisor eller Financial Controller med erfarenhet från storbolagsmiljö. Du har ett stort systemintresse och ett driv att effektivisera och automatisera arbetet med hjälp av systemstöd. Slutligen besitter du goda kunskaper i både svenska och engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller filippa.geranandt@prodiem.se

Välkommen med din ansökan!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Tillbaka till alla lediga jobb