Senior Accountant till Storytel

Letar du efter en stimulerande och utvecklande roll inom redovisning? Vill du jobba i ett kreativt och engagerat bolag med global närvaro? Då kan tjänsten som Senior Accountant på Storytel vara det du söker. Storytel är en av världens ledande streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker, och vi letar efter en driven och erfaren Senior Accountant som vill vara en del av teamet.

Om du är redo för en spännande utmaning och vill bli en del av Storytel-familjen, ser vi fram emot din ansökan!

Är detta din nya utmaning?

Som Senior Accountant på Storytel kommer du att ha en central roll i finance-teamet som består av elva personer, inklusive AP/AR. Du kommer att vara ansvarig för redovisningen och rapporteringen för ett eller flera bolag inom Storytel-gruppen. Med deras snabba tillväxt är det viktigt att du har ett intresse och aktivt deltar i samt driver utvecklingen och förbättringarna av redovisningsprocesser, policys och rutiner. Du kommer att samarbeta med andra avdelningar såsom Internkontroll, Group Accounting, Business Control och Financial Control. Rollen rapporterar till Accounting Manager och du kommer att vara placerad på Storytel´s moderna huvudkontor på Riddarholmen i Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Upprätta och kvalitetssäkra månads-, kvartals- samt årsbokslut
  • Upprätta årsredovisningar
  • Månatlig rapportering till koncern
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Anläggningstillgångsregister och månatliga avskrivningar
  • Säkerställa efterlevnad av redovisningsprinciper och rutiner
  • Rapportering av moms och arbetsgivaravgifter till Skatteverket
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Intercompany-avstämningar
  • Kontinuerlig utveckling och förbättring av processer och rutiner samt stödja organisationen i ekonomi- och redovisningsrelaterade frågor.

Vad Storytel erbjuder dig

På Storytel erbjuder vi en vänlig och entreprenöriell arbetsmiljö där vi välkomnar nya idéer och kreativitet. Vi uppmuntrar till att tänka utanför boxen och ifrågasätta etablerade metoder. Vår företagskultur präglas av öppenhet och samarbete. Vi tror inte på hierarkier eller micromanagement, istället ger vi dig ansvar och möjlighet att växa i din roll.

Vem är du?

Vi letar efter dig med en stark analytisk förmåga och en genuin vilja att påverka och bidra. Du arbetar strukturerat och trivs i en snabbrörlig miljö där du kan skapa ordning och reda. Som person är du nyfiken till att hitta nya arbetssätt och har en prestigelös inställning där du värdesätter gott samarbete med teamet och övriga kollegor inom organisationen. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktig är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Du har en gedigen erfarenhet av redovisning där du känner dig trygg i bokslut och årsredovisningsarbetet. Vi ser att du har erfarenhet av att jobba i ett tillväxtbolag som präglats av förändring och utveckling. Om du har arbetat i ett streaming, börsnoterat eller internationellt bolag utgör det en merit, men inte ett uteslutande krav. Då koncernspråk är engelska är det viktigt att du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Slutligen ser vi att du är en avancerad användare i Excel

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Storytel med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Storytel är en av världens största prenumerationstjänster för streaming av ljud- och e-böcker, och erbjuder över 700 000 titlar globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, med hjälp av fantastiska stories som kan delas och upplevas av vem som helst – var som helst och när som helst. Storytel verkar på över 25 marknader runt om i världen och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Läs mer om hur det är att arbeta på Storytel på https://jobs.storytel.com/pages/inside-storytel

Tillbaka till alla lediga jobb