Interim Financial Controller – start augusti

Vi söker nu en Financial Controller till ett interimsuppdrag på ett affärsområde som tillhör en större börsnoterad koncern.

Uppdraget är beläget:

Stockholm

Tid:

Från augusti och 6 månader

Omfattning:

Heltid

Beskrivning av uppdraget:

I rollen som Financial Controller arbetar du mot ett större affärsområde med ett antal bolag. Du stöttar bolagen i olika ekonomiska frågeställningar som kan uppkomma i en decentraliserad, global och noterad miljö. Som Financial Controller kommer du ha många kontaktytor inom affärsområdet och ha ett nära samarbete med ekonomiavdelningarna ute på dotterbolagen. Du rapporterar till Business Area Controller inom Affärsområdet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kontaktperson och stöd mot dotterbolagen i ekonomiska frågor
  • Kvalitetssäkring av bolagens redovisning och inrapportering
  • Onboarding och integration av nya bolag
  • Utveckla systemstöd och proaktivt arbeta för att förbättra systemanvändningen
  • Kontaktperson mot den outsourcade redovisningsbyrån avs enhetens redovisning
  • Delaktig i hållbarhetsrapportering
  • Driva förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera processer
  • Ansvara för ett mindre bolag med vissa centrala kostnader 

Din profil:

Du har en bakgrund som akademiker inom ekonomi eller liknande med erfarenhet av att arbeta ca 5 år inom controlling, redovisning eller revision. Du är en van användare av system och digitala verktyg samt en van Excelanvändare. Du har med fördel arbetat i en internationell miljö och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person är du självgående och kommunikativ. Du trivs att arbeta med ett helhetsperspektiv i en roll med många kontaktytor. Du är flexibel och lyhörd och har förmågan att bidra och stötta verksamheten.

Ansökan: 

I detta konsultuppdrag samarbetar företaget med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Susanna Bergman 070-860 22 76.

Tillbaka till alla lediga uppdrag