Head of Financial Control till Stadium

Nu har du som är en entusiasmerande ledare inom redovisning och rapportering chans att bidra till Stadiums fortsatta tillväxtresa genom att axla rollen som Head of Financial Control.

Vi letar efter dig som trivs i en fartfylld och innovativ miljö och som lockas av en bred roll där tyngdpunkten ligger på ledarskap, förändringsarbete och redovisning – Join the movement!

Din roll

Som Stadiums Head of Financial Control leder du koncernens gemensamma funktion för redovisning och rapportering. Funktionen består av tre team på totalt 17 personer som arbetar med bokföring och redovisning för samtliga bolag i Sverige, Finland och Norge. Att leda, utveckla och motivera både chefer och medarbetare ligger under ditt ansvar. Då Stadium har höga ambitioner kring expansion kommer det kontinuerligt innebära ett arbete med att driva utveckling av rutiner och processer för att säkerställa effektivitet och god kvalitet.

Du kommer att vara involverad i och kvalitetssäkra koncernredovisningen av ett 10-tal bolag, samt månads- och årsbokslutet. Inom ditt ansvar ligger också skattefrågor, intern kontroll, likviditetsplanering, valutasäkring, och systemfrågor, Rollen innebär många kontaktytor såväl externt med revisorer och banker, som internt i samarbete med logistik, inköp och butiksledet. Du arbetar nära ledningen och rapporterar till CFO, vars ledningsgrupp du också tillhör.

Placering är på Stadiums huvudkontor i Norrköping med möjlighet till hybridarbete.

Din profil

Vi söker dig som troligen har en akademisk bakgrund inom ekonomi och har flera års erfarenhet av redovisning och rapportering, gärna från internationella koncerner. Du har goda kunskaper inom redovisning och erfarenhet av koncernredovisning, Du är en ledare med känsla för att kunna utveckla potentialen hos dina medarbetare genom ett coachande ledarskap. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är viktigt.

Som person är du nyfiken och tycker om att leta efter ständiga förbättringar för att uppnå effektivitet och enkelhet. Du har en hög genomförandekraft och går från idé till handling och uppföljning. Du tar stort ägarskap för ditt ansvarsområde, är beslutsför och tydlig i din kommunikation. Att bygga relationer och att samverka med olika avdelningar är något som du uppskattar med rollen.

Självklart delar du vår vision om ett aktivt liv för alla.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stadium med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01. 

Välkommen med din ansökan!

Tycker du också att livet är roligare när det rör på sig?

Hos oss på Stadium jobbar lagspelare som brinner för försäljning, sport och sportmode. Energi, mod och laganda är några av de grundstenar som gjort att det lilla familjeföretaget från Norrköping blivit en av Nordens största sportkedjor. Men vi stannar inte där. Genom innovation och enkelhet fortsätter vi att utvecklas med nya koncept, fler produkter och varumärken på marknaden. Tävlingsandan och passionen genomsyrar allt vi gör och vår mission är att inspirera och ge fler människor möjlighet till ett aktivt liv.

Besök gärna vår hemsida; www.stadium.se

Titta på filmen om Stadium:

Tillbaka till alla lediga jobb