Consolidation System Specialist till Securitas

Vill du få möjlighet att vara en del av ett omfattande och högt prioriterat systemprojekt, i ett av Sveriges största multinationella företag? Vill du stötta Group Reporting och även övriga Finance-funktioner inom systemområdet? Lockas du av att komma till en roll där du får möjlighet till implementering, utveckling och förvaltning av ett nytt koncernredovisningssystem, som är helt avgörande för en korrekt finansiell rapportering? Då ska du definitivt söka rollen som Consolidation System Specialist på Securitas.   

Vad Securitas erbjuder dig 

Du kommer tillhöra Group Reporting teamet som består av ett 10-tal medarbetare, varav det idag är två som arbetar med nuvarande konsolideringssystemet HFM. Group Reporting teamet ansvarar för konsolideringen av den operativa rapporteringen och den kvartalsvisa externa finansiella rapporteringen inklusive koncernens årsredovisning. I rollen som Consolidation System Specialist kommer du initialt vara väldigt involverad i bytet av konsolideringssystem där implementeringen startas under hösten 2024.   

Du får i din roll möjligheten att arbeta med många och breda kontaktytor såsom IT, ländernas ekonomifunktioner, divisionerna och så klart även en stor del av Group Finance på Securitas.   

Securitas är ett förvärvsintensivt bolag, vilket medför att arbetsuppgifter och arbetsfördelningen inom teamet förändras vid behov. Det innebär i sin tur att du kommer få möjlighet att utvecklas inom flera områden.   

Dina arbetsuppgifter 

Dina primära arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara:   

  • Arbeta med implementeringen av ett nytt konsolideringssystem och då vara delaktig i dataöverföring och integration, testning, utbildning och övergång samt implementering och driftssättning 
  • Månatliga uppdateringar av rapporter och rapportpaket samt distribution av dessa 
  • Bygga nya rapporter och rapportpaket 
  • Vara användarsupport för systemet till teamet och övriga Finance funktioner 
  • Administrera systemförändringar och arbeta med löpande uppgraderingar av systemet 
  • Att vid behov vara behjälplig inom koncernredovisning med bl a intercompany avstämningar, prickning av delårsrapporter och årsredovisningar mm. 
  • Att kontinuerligt arbeta med att utveckling och förbättring av arbetsprocesser och rutiner kopplat till konsolideringssystemet 

Vem är du 

För att trivas i rollen som Consolidation System Specialist har du god analytisk förmåga, är uthållig och motiveras av att underlätta och förbättra arbetsprocesser. Du är strukturerad i ditt arbete och ser till att leverera med god kvalité. Rollen bygger på samarbete med såväl kollegor inom teamet som med dotterbolagen i koncernen därför fäster vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga. Vidare är du prestigelös och har inga problem att arbeta såväl högt som lågt.  

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller systemvetenskap. Du har något års praktisk erfarenhet inom redovisning/koncernredovisning och har idag valt att arbeta mer fokuserat inom systemområdet. Du har högst troligen varit med och drivit implementeringen av ett konsolideringssystem samt därefter arbetat med förvaltningen. Vidare har du goda kunskaper inom Excel och är räds inte för att arbeta i en internationell kontext, där du dagligen kommer använda engelska.   

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.   

Välkommen med din ansökan! 

Securitas är en världsledande partner inom säkerhetslösningar som bidrar till att göra världen till en tryggare plats. Med nästan 90 års gedigen erfarenhet ser vi vad andra missar. I partnerskap med våra kunder nyttjar vi teknik och i kombination med vårt innovativa, holistiska tillvägagångssätt transformerar vi säkerhetsbranschen. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra cirka 340 000 medarbetare skillnad. Securitas är börsnoterat i Large Cap-segmentet på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.securitasgroup.com   

Tillbaka till alla lediga jobb