Financial Controller till PHM Group

Känner du dig motiverad av möjligheten att arbeta i ett företag i expansionsfas med starkt fokus på tillväxt? Söker du en mångfacetterad och utmanande roll där du kan bidra till att effektivisera och utveckla processer inom den finansiella rapporteringen? Denna position erbjuder stor potential för personlig och professionell utveckling, med chanser att växa i takt med företaget. Som en nyckelperson i finansorganisationen kommer du att spela en avgörande roll och bli en integrerad del av en kultur som präglas av samarbete och öppenhet.

Låter detta som din nästa utmaning? Då ska du läsa vidare!

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Financial Controller på PHM Sweden kommer du att ha en central roll i att säkerställa korrekt rapportering till moderbolaget PHM Group och dess styrelse, samtidigt som du kommer att vara en nyckelperson i att förbättra befintliga verktyg och metoder för att öka effektiviteten i det dagliga arbetet. Med PHM Group i en kontinuerlig tillväxtfas, kommer din förmåga att tänka innovativt och bidra med nya idéer att uppskattas högt. Du kommer att arbeta nära medlemmarna i PHM Swedens finansorganisation, inklusive lands-CFO och business controller, och fungera som en central länk mellan Sverige och koncernens huvudkontor i Finland. Din roll kommer att omfatta att erbjuda strategisk finansiell vägledning och stödja beslutsprocesser. Denna position är en spännande möjlighet för en noggrann och proaktiv individ att göra en betydande inverkan i en organisation som växer snabbt.

Rollen är placerad på PHM Swedens kontor i Solna, med möjlighet till visst hybridarbete. Du rapporterar till CFO.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Säkerställa den finansiella rapporteringen månadsvis, kvartalsvis och årsvis inklusive finansiell integration av nyförvärv. 
  • Äga Sveriges IFRS-rapportering och vara huvudansvarig för att säkerställa korrekt rapportering från dotterbolagen till moderbolaget.
  • Utveckla och upprätthålla interna kontroller för att säkerställa att legala krav följs.
  • Vara huvudansvarig i månadsboksluten kring internavstämning och interna kontroller för att säkerställa korrekt rapportering av den svenska verksamheten.
  • Vid behov utbilda i de verktyg och metoder vi använder och främja en kultur av kontinuerligt lärande och utveckling.
  • Samarbeta med andra avdelningar för att stödja tvärfunktionella initiativ och driva processförbättringar.

Vem vi söker

I rollen som Financial Controller kommer du att stötta flera olika funktioner och kollegor inom redovisning. Det innebär att du trivs i en roll med flera parallella kontaktytor. Vidare är du noggrann och har förmågan att sätta strukturer, utan att själv vara beroende av strukturer för att kunna ta dig framåt i ditt arbete Du besitter en skicklighet i att kunna ha ett pedagogiskt förhållningssätt gentemot dina motparter. Du är nyfiken, analytisk och vågar utmana det rådande för att hitta de bästa lösningarna. Slutligen ser vi att du är en god lagspelare med förmågan att lyssna in och ser nöjet i att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål.

Du har en relevant utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du samlat på dig minst 4–5 års arbetserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med finansiell controlling och en grund inom antingen redovisning eller revision. Du har en förståelse för finansiella principer och redovisningsstandarder, tillsammans med en kunnighet inom Microsoft Excel. Slutligen har du en fallenhet för system och ett intresse för detta.  

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar PHM Group med Prodiem. Urvalsarbete och Intervjuer sker löpande varför vi vill ha in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66. 

Välkommen med din ansökan!

PHM Group är en nordisk koncern som specialiserar sig på fastighetsservice. PHM Group består av starka lokala aktörer som proaktivt sköter om sina kunders fastigheter och närliggande miljöer. Mångsidig yrkeskunskap och årtionden av erfarenhet garanterar tjänster med hög kvalitet. Vi arbetar lokalt, pålitligt och flexibelt och erbjuder omfattande tjänster inom fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning. PHM Group omsätter över 8 miljarder SEK och finns idag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. PHM Group ägs av såväl fonder förvaltade av Norvestor som den verkställande ledningen. I Sverige är vi verksamma från Luleå i norr till Helsingborg i syd med kontinuerlig tillväxt både organiskt och genom förvärv. Läs mer om företaget på https://www.phmgroup.se/.

Tillbaka till alla lediga jobb