Group Accounting Manager till Caybon

För dig som söker en arbetsplats som är dynamisk, kreativ och full av engagemang är Caybon helt rätt bolag. De lägger stor vikt vid kompetensutveckling och eftersträvar att alltid kunna erbjuda möjlighet till utveckling inom sin roll och organisationen. Caybon-kulturen präglas av att vara välkomnande och hjälpsam och de tror på att ge ansvar och att få människor att växa vid sidan av det. Vi letar efter dig som vill axla ett helhetsansvar för koncernredovisningen och här ges du möjlighet att påverka och direkt bidra till bolagets framgång genom att initiera och ta ansvar för kontinuerliga förbättringar. Låter det intressant? Varmt välkommen till oss!

Är detta din nya utmaning?

Du kommer att bli en del av ett fantastiskt och engagerat team som kännetecknas av att ”vi ska prestera bra samtidigt som vi har roligt”. Teamet består av tre personer som ansvarar för holdingbolag, moderbolag och koncernredovisning. I rollen som Group Accounting Manager kommer du att ansvara för bolagets koncernredovisning med stöttning från CFO och övriga inom teamet. I koncernen ingår 33 helägda dotterbolag som ska konsolideras och dotterbolagen finns i 13 länder i Europa och Nordamerika. Som Group Accounting Manager kommer du ha ett nära samarbete med ditt närmsta team samt övriga ekonomifunktioner inom koncernen, såväl i Sverige som internationellt. Du rapporter till och har ett tätt samarbete med CFO. Caybon har sitt huvudkontor på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm och sitter i moderna och inspirerande lokaler där man möts av en inbjudande och varm miljö.

Dina arbetsuppgifter

  • Konsolidering och kvalitetssäkring av koncernens legala period- och årsbokslut enligt IFRS
  • Kvartalsrapport för koncernen (bakvagn och noter)
  • Årsredovisning för koncernen (bakvagn och noter)
  • Kassaflödesanalyser
  • Underlag till managementrapportering till ledning och styrelse
  • Kontakt med dotterbolagens ekonomifunktioner
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Vem är du?

Vi tror att du är du en framåtlutad och anpassningsbar person som motiveras av att hitta smarta lösningar. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inom koncernen är det viktigt att du är kommunikativ i både tal och skrift, samt att du är lyhörd och pragmatisk gentemot din omgivning. Eftersom rollen innebär ett övergripande ansvar för koncernredovisningen ställer detta krav på en hög kvalitetsmedvetenhet samt ägarskap över ditt ansvarsområde. Du är nyfiken och trygg i dig själv vilket resulterar i att du på ett självständigt sätt kan ta beslut och driva ditt arbete framåt. Eftersom Caybon är en entreprenöriell koncern är det även viktigt du trivs i en fartfylld och framåtlutad miljö.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademiska examen inom ekonomi eller motsvarande. Vi tror att du idag arbetar som revisor och har erfarenhet av att granska koncerner alternativt har några års erfarenhet av operativ koncernredovisning. Vidare har du ett systemintresse, en god förståelse för processer och en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar. För att bli framgångsrik i rollen har du grundläggande förståelse för regelverket IFRS och du kommunicerar flytande i svenska och engelska, såväl tal som skrift. Slutligen ser vi att du har god kunskap inom Excel.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Caybon med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Caybon levererar data-drivna kampanjer för varumärkesinnehåll till över 9 000 kunder runt om i världen. Vi började som Mediaplanet i Stockholm år 2002 och växte snabbt till en mediepowerhouse med närvaro i Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien. Idag har Caybon 500 anställda med en beräknad omsättning på 100 miljoner euro år 2022 och har kontor på två kontinenter, med huvudkontor i Stockholm.

Läs mer om företaget på https://www.caybon.com 

Tillbaka till alla lediga jobb