Senior Business Controller till Netmore

För dig som lockas av att jobba i en bred roll och i en utvecklingsorienterad miljö finns det nu en unik möjlighet att ansluta till det framåtsträvande Saas-bolaget inom Internet of Things, Netmore. Vi söker en ambitiös och affärsinriktad person som trivs i att jobba i internationella och expansiva miljöer. Hos Netmore erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och du kommer även att få utrymme att påverka utifrån dina ambitioner och mål.

Netmore har en unik tjänst som både förenklar och förbättrar möjligheter för många bolag att minska sina kostnader och samtidigt väsentligt påverka sitt klimatavtryck. De är idag ledande inom sitt område och med starka långsiktiga huvudägare pågår nu en större expansion, inom Sverige, Europa och USA.

Teamkänslan är starkt påtaglig inom Netmore med en mycket aktiv ledningsgrupp och styrelse. Laget premieras framför jaget och alla förstår vikten av att samarbeta. För att bli framgångsrik i rollen som Senior Business Controller krävs därför ett genuint intresse för verksamheten, en vilja till att utmana befintliga ekonomiska processer och skapa goda relationer inom organisationen.

Är detta din nya utmaning?

Som Senior Business Controller kommer du ha en central funktion i organisationen och vara högst delaktig i driva affären framåt. Rollen är bred där du kommer jobba med det koncernövergripande perspektivet såväl som verksamhetsnära och följa upp enskilda marknader. Du leder och är engagerad i uppföljningen av finansiella områden och bistår i samband med kvartalsrapportering och rapportering till styrelse, koncernledning och andra intressenter.

Då Netmore befinner sig i en spännande expansionsfas kommer du ha frihet i att utveckla rollen och arbeta med budget, prognos- och uppföljningsprocesser. Rollen medför breda kontaktytor där du kommer samarbeta med verksamhetschefer och med hjälp av ekonomiska analyser, uppföljning av affärsplaner och implementation av best practise skapa mervärde för verksamheten. Här är du påtagligt involverad i områden som att utveckla nya KPI:er, potentiella förvärv och business case.

Rollen är placerad i centrala Stockholm och rapporterar till CFO.

Dina arbetsuppgifter

  • Arbeta med sammanställning och upprättande av månads- och kvartalsrapporter till ledning, styrelse och marknad
  • Planera och sammanställa koncernens budget- och prognosprocess samt ansvara för analysuppföljning och nyckeltal
  • Vidareutveckling av processer och rutiner inom business controller-relaterade områden
  • Ansvara för sammanställning och analys av data
  • Sammanställning och analys av koncernens resultatutfall jämfört med budget och prognos
  • Delaktig i analyser och framtagande av information i samband med finansierings- och transaktionsprocesser
  • Bistå med ekonomiska analyser kopplade till potentiella förvärv
  • Bistå med presentationsunderlag till styrelse 

Vem är du?

Du är en nyfiken, positiv och kommunikativ person med god analytisk förmåga. För att lyckas i rollen har du en genuin vilja till att påverka och bidra med dina erfarenhet och insikter för att utveckla arbetssättet. Du har förmågan att växla mellan långsiktiga strategier och djupgående analyser på verksamhetsnivå samtidigt som du har en prestigelös personlighet med fokus på verksamhetens tillväxt. Vi ser att du är en ”doer” med ett intresse för affären och som drivs av ständiga förbättringar. Du är pedagogisk och är en person som initierar förändringar och säkerställer action. Slutligen tycker du om att nätverka och är en naturlig diskussionspartner till chefer och andra beslutsfattare. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har en bevisad erfarenhet som Business Controller och vi ser att du har en grundläggande förståelse från redovisning. Genom dina erfarenheter har du arbetat i tillväxtmiljöer samtidigt som du har erfarenhet av större etablerade företag. Erfarenhet av internationella bolag och Saas-bolag ses som meriterande. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Netmore med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Netmore Group is a leading Internet of Things (IoT) operator at the forefront of building a secure, reliable, and sustainable communication network for a smarter tomorrow. We empower businesses and organizations across industries and sectors to leverage the power of IoT by connecting cities, industries, and properties. We are a fast growing company with presence in several European countries and the US. Netmore is more than just a technology provider; we are a catalyst for change. We are committed to building a connected future, one where businesses, cities, and individuals can thrive in a more efficient, sustainable, and intelligent world.

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå.

Tillbaka till alla lediga jobb