Business Controller till Wayke

Wayke grundades 2016 av Sveriges bilhandel och MRF (Motorbranschens Riksförbund) med målsättningen att förändra och förenkla kundresan mot en ny bil. Idag står Wayke på två ben. Det första benet är mot konsument och wayke.se – som är en marknadsplats som ska ge en trygg köp- och säljupplevelse av bilar. Waykes andra ben är riktat mot Sveriges bilhandel, där de utvecklar och driver framtidens verktyg för hela branschen. 

Läs mer om företaget på www.wayke.se och partner.wayke.se

Vad Wayke erbjuder dig 

Wayke är inne i en väldigt spännande tillväxtresa. Med starka år bakom sig kliver de nu in i en ny fas, där de växlar upp ytterligare, vilket innebär att de nu behöver stärka Finance med rollen som Business Controller.  

Om du är Business Controller idag, och vill arbeta i ett tillväxtbolag, har du nu möjligheten att bli en del av Wayke. Du kommer att komma in i ett relativt tidigt skede inom Business Control, i en nyinrättad roll där du har stora möjligheter att påverka och skapa utformningen av rollen som Business Controller. Här kommer du att vara drivande i uppsättningen av Business Control och du kommer också få möjlighet att arbeta i en affärs- och verksamhetsnära roll, på riktigt!  

Utöver rollen som Business Controller, erbjuder Wayke dig en företagskultur, som är något utöver det vanliga. Det känns när du träffar dem! Du kommer att bli en del av ett fantastiskt gäng som alla har ett högt inre driv, är högpresterande och samtidigt väldigt hjälpsamma, ödmjuka och inkluderande. Att ifrågasätta och våga göra fel är viktigt, likväl som att verkligen bry sig om såväl sina kollegor som Waykes kunder. 

På Wayke kan du arbeta såväl hemma som på ett mycket trevligt kontor på Söder. 

Din uppgift och dina ansvarsområden 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara följande:  

  • Att sätta strukturer och processer för managementrapporteringen 
  • Uppsättning, uppföljning och analys av KPI:er 
  • Budget och prognos 
  • Delaktig i framtagningen och uppföljningen av affärsplan 
  • Ersättnings- och incitamentsmodeller 
  • Business case 
  • Presentationer till ledning och styrelse 
  • Delta i projekt och utföra ad hoc uppgifter 
  • Styrning av och kontakt med byrån som sköter redovisningen, under det inledande året. Detta då redovisningsansvarig kommer att vara föräldrarledig.  

Du kommer att arbeta mycket nära CFO tillika COO, som du även rapporterar till. Du kommer även att stötta VD, vice VD, Sales och övrig organisation inom ditt område.  

Vem är du? 

Du är en högpresterande och framåtlutad person som vågar ta beslut och har förmågan att driva dig själv och i viss mån även din omgivning. Du tar egna initiativ men har även förmågan att gå på avslut. Att du trivs i samarbetet med andra och besitter en lyhördhet inför andras behov likväl som att du vågar ifrågasätta, ser vi som en självklarhet.  

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi och kan därefter ha arbetat som revisor, eller i någon annan redovisningsnära roll. Du arbetar idag som Business Controller och vill nu använda denna erfarenhet och kunskap för att själv kunna bygga och utforma en högkvalitativ uppföljning och rapportering. Har du SaaS-erfarenhet är detta så klart meriterande, men inte avgörande.  

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Wayke med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad till dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp, tfn 070-916 39 18 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Tillbaka till alla lediga jobb