Redovisningsekonom med bolagsansvar till Memira Eyecenter

Vi söker nu en erfaren Redovisningsekonom med bolagsansvar till Memira Eyecenter.

Nu finns möjligheten att axla en självständig och varierande roll i ett snabbrörligt bolag som genom sin verksamhet bidrar till hälsa och välbefinnande. Hos Memira blir du en del av ett kunnigt redovisningsteam i en kultur som präglas av engagemang, utveckling och omtanke. Besitter du breda kunskaper inom redovisning, trivs med ett brett redovisningsansvar och är öppen för att fortsätta utvecklas inom området? Då kan det här vara ditt nästa steg! Välkommen till Memira!

Är detta din nya utmaning?

I rollen som Redovisningsekonom med bolagsansvar hos Memira får du ett helhetsansvar för redovisning och rapportering för ett eller flera nordiska bolag inom koncernen. Då Memira befinner sig i en föränderlig fas kommer en del av arbetet att innefatta vidareutveckling av processer och rutiner inom redovisningsområdet. I rollen har du flera kontaktytor inom organisationen, framför allt inom redovisningsteamet där ni arbetar i ett nära samarbete, men även med övriga inom ekonomi samt ute i verksamheten så som kliniker och butiker.

Memira sitter i fina och ljusa lokaler i det nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden, med möjlighet till hybridarbete. Du kommer att rapportera till Ekonomichefen.

Dina primära arbetsuppgifter

  • Månads-, kvartals-, årsbokslut
  • Årsredovisningsarbete och deklarationer
  • Uppföljning och analys samt rapportering
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Hantering av moms och skatt
  • Kontakt med kliniker och butiker
  • Avstämning av koncernmellanhavanden
  • Kontinuerligt förbättra och utveckla processer, rutiner och system

Vem är du?

För att trivas hos Memira är det viktigt att du gillar en händelserik och familjär miljö. Du är en ansvarstagande och strukturerad person med förmågan att driva ditt arbete framåt. Memira ser även positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område. Vi ser dessutom att du har ett öppet förhållningssätt och trivs i samarbetet med andra då du har flera sociala kontaktytor i din roll. 

Vi söker dig som har relevant utbildning inom ekonomi, akademisk eller eftergymnasial. Du har några års erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning och arbetar troligtvis idag som Redovisningsekonom, Redovisningsansvarig eller Redovisningskonsult. Du besitter en generell systemvana och är trygg i Excel. Du hanterar utöver det svenska språket även engelska, i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Memira Eyecenter med Prodiem. Urval sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17. 

Memira Eyecenter har ett komplett erbjudande inom synkorrigering och ögonsjukvård. Vi har samlat ögonläkare, kirurger, specialutbildade optiker, ortoptister och sjuksköterskor som jobbar tätt tillsammans på någon av våra 66 kliniker. Vi är Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyten och nu växer vi snabbt inom ögonsjukvård, både offentligt och privat finansierad. Memira omsätter idag ca 830 MSEK, är ca 300 anställda och finns idag i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. Memira är en del av Bergman Clinics som även har verksamhet i Tyskland. Läs mer på www.memira.se

Tillbaka till alla lediga jobb