Group Financial Controller till Autoliv

Autoliv är världsledande inom bilsäkerhet. Vi är ett innovativt företag som utvecklar och tillverkar krockkuddar, säkerhetsbälten och rattar för dagens och morgondagens fordon. Våra produkter säljs till alla ledande bilproducenter över hela världen. Varje år räddar Autolivs produkter mer än 35 000 liv och reducerar mer än 450 000 skador. Vi söker medarbetare som delar vår vision om att rädda fler liv och som vill bidra till vår utvecklingsresa och vår fortsatta framgång. 

Vi har idag över 70 000 medarbetare i 25 länder. Läs mer om företaget på www.autoliv.com 

Vad Autoliv erbjuder dig 

Vill du arbeta på ett företag vars främsta syfte är att rädda liv? Vill du verka i en internationell miljö och vara en viktig del av ett engagerat och kompetent Financial Control-team på koncernnivå? Vill du arbeta i en bred roll inom konsolidering och rapportering? Då kan rollen som Group Financial Controller på Autoliv, definitivt vara något för dig! 

I rollen som Group Financial Controller kommer du att tillsammans med ditt team ansvara för konsolideringen och rapporteringen av koncernen. Du kommer att ingå i ett engagerat team på sex personer, med vilka du kommer att ha ett nära samarbete. Tillsammans med teamet tar du ett stort ansvar för att säkerställa en högkvalitativ och korrekt finansiell rapportering.  På Autoliv arbetar man med arbetsrotation, vilket innebär att du som ny i teamet kommer få möjligheten till varierade uppgifter och att utvecklas inom flera områden och således se helheten. 

Du rapporterar till Head of Financial Control och kommer att arbeta på det globala huvudkontoret i World Trade Center i centrala Stockholm med möjlighet till visst hybridarbete. 

Din uppgift och dina ansvarsområden 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara följande:  

  • Förberedelse och kvalitetssäkring av månatlig koncernkonsolidering och rapportering i enlighet med US GAAP 
  • Delårsrapporter och årsredovisning 
  • Uppföljning och avvikelseanalys av rapportering 
  • Uppföljning av intern kontroll samt säkerställa att koncernen efterlever SOX 
  • Kontakt med dotterbolagen i regelverks- och rapporteringsfrågor 
  • Kontinuerligt utveckla processer, rutiner, manualer, verktyg med mera.  
  • Delta i diverse koncernrelaterade ad-hoc projekt 

Vem är du? 

Vi ser att du är en lagspelare med förmågan att lyssna in och ser nöjet i att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål. Du är en strukturerad person som är van att leverera med kvalitet samtidigt som du utgår från ett väsentlighetstänk. Vidare är du nyfiken i ditt sätt och tycker om att lära nytt. Då du i denna roll kommer ha många kontaktytor ser vi att du är en person med en god kommunikativ förmåga och en prestigelöshet gentemot din omgivning.  

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi. Vi tror att du har ca 2-3 års arbetslivserfarenhet som revisor alternativt arbetar du som koncernredovisningsekonom. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att granska större bolag i en internationell miljö. Vidare är du flytande i engelska och svenska, i såväl tal som skrift.  

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Autoliv med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna tar emot din ansökan så snart som möjligt. Annonsen är publicerad till dess tjänsten är tillsatt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.   

Tillbaka till alla lediga jobb