Group Accounting Specialist till Samhällsbyggnadsbolaget (SBB)

Vill du arbeta i en omväxlande och kvalificerad roll där du blir en nyckelperson för SBBs resa framåt? Nu söker vi dig som tycker att det är roligt med komplexa koncernredovisningsfrågor och som vill bidra med din kompetens till ett engagerat koncernredovisningsteam. I rollen kommer du att vara en av de drivande krafterna för att skapa en högkvalitativ koncernredovisningsfunktion. Om du dessutom trivs som bäst i en dynamisk, lättsam och energifylld miljö kan detta vara rätt utmaning för dig!

Om rollen

Som Group Accounting Specialist kommer du att få stora möjligheter att bidra och påverka utifrån dina tidigare erfarenheter och samtidigt fortsätta din egen utveckling inom koncernredovisningsområdet. Du kommer att tillhöra ett team på 9 personer (3 Koncernredovisningsekonomer, 3 Financial Controllers, Tax Manager samt Head of Group Reporting). Gruppens huvudsakliga ansvar är koncernrapportering, konsolidering, skattefrågor, framtagande av kvartalsrapporter, årsredovisning och annan finansiell data.

Du kommer att vara den i teamet som arbetar med de komplexa bitarna inom koncernredovisning samt hanterar diverse adhoc frågeställningar som kan uppstå. Då SBB är en transaktionsrik koncern kommer en viss del av arbetet utgöras av den koncernredovisningsmässiga hanteringen av dessa. Du kommer även att bli involverad i en variation av uppgifter kopplat till tex. intern kontroll, systemfrågor (Aaro), kassaflödesanalyser, redovisning av finansiella instrument och koncernens skatteplanering.

En central del av rollen är att stötta och utbilda såväl teamet som övrig organisation i koncernredovisnings- och rapporteringsfrågor. Du blir en naturlig speaking partner i teamet samt i dialogen med övriga funktioner inom Group finance, finansorganisationen och externa kontakter så som revisorer och specialister. Du kommer även att ha en kontinuerlig dialog med de rapporterande ekonomifunktionerna samt ett nära samarbete med Head of Group Reporting och CFO.

Du kommer givetvis att vara delaktig i strategiska förbättringsprojekt för att utveckla och effektivisera arbetet. SBB befinner sig i ett mycket intressant skede då ett förändringsarbete pågår med målet att skapa en effektiv och högkvalitativ Finance-funktion. De är i en transformativ fas där fokus är på att bygga ett stabilt bolag som fortsätter att spela en viktig roll i samhällsutvecklingen i stort.

Tjänsten är placerad i fina lokaler på huvudkontoret på Strandvägen.

Vem är du?

Vi tror att du är en nyfiken person som besitter en trygghet i din kunskap och förmåga. Du motiveras av att ställas inför kluriga frågeställningar och där andra ser problem ser du snarare nya möjligheter och lösningar. Du gillar att grotta och felsöka på egen hand likväl som du trivs i samarbetet med andra. Med hjälp av ditt intresse, expertis och kommunikativa förmåga kan du visa vägen framåt i teamet. 

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning och har därefter arbetat flertalet år inom koncernredovisning, antingen i en noterad miljö eller på ett bolag med börsstandard. Du har erfarenhet av att arbeta i en koncern med många bolag och besitter ett intresse för regelverksfrågor. Slutligen har du en god systemvana och är bekväm med både svenska och engelska.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Samhällsbyggnadsbolaget med Prodiem. Urval sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se

Tillbaka till alla lediga jobb