Group Business Controller till Skandia

Är du redo för att ta nästa steg i karriären och vill du arbeta i en prestigelös organisation, inom ett högt prioriterat område där en bred inblick i verksamhetens olika delar erbjuds? Vill du komma till ett företag som värdesätter utveckling och som nu befinner sig i en spännande förändringsfas inom Finance? Skandiakoncernen genomgår ett övergripande förändringsarbete inom Finance med syfte att skapa en modern organisation med en målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet och effektivitet.

Skandia är ett av de ledande bolagen inom försäkring och som Group Business Controller ges du en utmärkt möjlighet till att fortsätta växa och vidareutvecklas, där särskild vikt läggs vid att driva, utveckla och effektivisera koncernens interna uppföljning och rapportering. Låter det intressant? Då kan rollen hos Skandia vara något för dig!

Detta söker vi

För tjänsten som Group Business Controller söker vi en driven, produktiv och skarpsinnad person med ett stort intresse för förändring och en vilja att utveckla moderna arbetssätt inom finansiell styrning, analys och rapportering. I rollen kommer ditt arbete vara fokuserat på att koordinera samt driva koncernens interna managementrapportering, uppföljning samt analysmöjligheter mot verksamhet, ledning och styrelse. Gruppen som du kommer att tillhöra är en del av Group Planning and Control, som har ett processansvar för såväl koncernens Affärsplanering, Kapital- och Likviditetsplanering, Interna Management rapportering och uppföljning samt Cost Management. Här ges du tillfälle att stötta dina kollegor inom ett brett spann av områden. Tjänsten är placerad på Skandias huvudkontor i centrala Stockholm och du rapporterar till chef för Group Business Control.

Dina arbetsuppgifter

Rollen är bred och varierande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Ansvarig för koncernens interna managementrapportering och uppföljningsprocess
  • Effektivisera och framtidssäkra managementrapporteringen inkl. arbetssätt, vidareutveckling av rapporter och self service
  • Säkerställa koppling mellan koncernens verksamhetsstyrning och finansiella uppföljning
  • Ansvarig för den finansiella planen i koncernens affärsplaneringsprocess
  • Analys och kvalitetssäkring av finansiella nyckeltal och resultat
  • Förståelse för samt deltaga i arbete avseende informationsförsörjning inom Group Planning & Control
  • Framtagande av beslutsunderlag i form av business case, proaktiva analyser, prognoser samt projekt av mer strategisk karaktär till ledning och verksamhet

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med minst 5 års arbetslivserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag som Business Controller och har en gedigen erfarenhet av management rapportering, uppföljning, analyser och dataflöden. Du har erfarenhet av att arbeta mot många olika stakeholders och är van vid att stötta verksamhet och beslutsfattare med att ta fram olika typer av beslutsunderlag.

Vidare ser vi det som meriterande om du arbetat i en liknande organisation som Skandia men det är inte ett uteslutande krav. Du har god systemvana samt mycket goda kunskaper i att arbeta med Excel, Powerpoint och BI-verktyg. Slutligen kommunicerar du obehindrat i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person

För att lyckas i rollen som Group Business Controller ser vi att du är en flexibel och produktiv person som trivs i en dynamisk och händelserik miljö. Du är driven och ambitiös samt motiveras av ansvar. Du ställs gärna inför komplexa situationer där du får möjlighet att utforska olika förslag och hitta lösningar. Skandia genomgår stora förändringar och nu söker vi en person som är bra på att hålla en god kvalitet och struktur i en föränderlig miljö. Då rollen innebär många kontaktytor inom organisationen ser vi att du är en god kommunikatör och är en lagspelare som trivs med att samarbeta tätt med dina kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62.

Välkommen med din ansökan!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.skandia.se

Tillbaka till alla lediga jobb