Internal Control Manager till Cary Group

Har du erfarenhet inom internkontroll och internrevision? Är du nyfiken på en roll där du får möjlighet att arbeta i ett internationellt tillväxtbolag med kort väg från beslut till handling?

Cary Group expanderar och söker nu en person som vill vidareutveckla processerna för koncernens internkontrollarbete samt internrevision avseende det interna finansiella kontrollarbetet. Vi söker därför dig som vill vara med på bolagets fortsatta tillväxtresa i en roll som Internal Control Manager! Du kommer här till en organisation med högt i tak där du ges utrymme till att vara med och påverka!

Rollen är placerad på företagets kontor i Hammarby Sjöstad och rapporterar till koncernens CFO, som du även kommer att ha ett nära samarbete med. Möjlighet till hybridarbete finns.

Är detta din nya utmaning?

Du kommer in i ett spännande skede hos Cary Group där du får möjlighet att vidareutveckla befintliga processer inom både interkontroll och internrevision. Fokus ligger på att säkerställa riskhantering och kontroll kring finansiell rapportering och finansiella rutiner.

Du kommer att arbeta med olika interna och externa intressenter och rollen präglas av ett nära samarbete med verksamheten för att identifiera förbättringsområden. Du kommunicerar processerna ut till berörda delar av verksamheten och säkerställer att användarvänligheten i dessa är optimal. Som ansvarig för processerna gällande risk, internkontroll och internrevision så representerar du det perspektivet i forum för ledning och styrelse. Du medverkar i möten med ledningsgruppen och har där ansvar för ledningens agenda för dessa områden. Bolaget är förvärvsintensivt och i rollen ingår att säkerställa att nyförvärvade bolag lever upp till koncernens krav på internkontroll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

  • Ansvara för att koncernens processer, rutiner och dokumentation för interkontroll, internrevision samt governance policies efterlevs och kontinuerligt utvecklas
  • Identifiera relevanta risker samt utföra och leda periodiska processgranskningar
  • Ha löpande kontakt med ekonomifunktioner i dotterbolag i olika länder och periodvis följa upp på plats för att testa processer och rutiner
  • Underlätta och bistå vid planering av externa revisioner av ramverket för risk och internkontroll
  • Rapportera utfall av interna uppföljningar och föreslå och följa upp förbättringsåtgärder. Delta i rapportering till koncernledning och styrelse tillsammans med CFO
  • Compliance-rapportering till ägare och banker

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har erfarenhet från en tidigare roll inom internrevision och internkontroll. Det kan förslagsvis vara utifrån en liknande roll, som internrevisor alternativt externrevisor eller annan konsultroll. Vikten läggs vid din förståelse för årshjulet och processerna kopplat till internkontroll och internrevision. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i eller gentemot en större internationell organisation. Vi ser att du har erfarenhet från att självständigt driva processer eller projekt som berör en verksamhet brett och med många kontaktytor. Du har erfarenhet av IFRS och goda systemkunskaper generellt, liksom i Excel. Du hanterar de svenska och engelska språken flytande i tal och skrift.

Som person vill vi att du har förmågan att se möjligheter till processförbättringar och är motiverad till att effektivisera en redan befintlig struktur för att kontinuerligt höja kvaliteten däri. För att kunna göra det så tror vi att du har ett stort eget driv, en känsla för affären och att du kan identifiera var inom verksamheten du behöver ha ditt fokus. Du är pedagogisk och driver processer framåt genom en god dialog med dina kollegor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Cary Group med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Caroline Björk 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Cary Group är en av marknadsledarna i Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien, Spanien, Portugal, Tyskland, Österrike, Luxemburg och Belgien inom reparation och byte av fordonsglas med ett kompletterande erbjudande inom reparation av plåt- och lackskador. Vi erbjuder tjänster som förlänger fordonens livslängd och bibehåller deras säkerhetsfunktioner, och vi strävar alltid efter att reparera i stället för att byta ut. Cary Group har under de senaste åren vuxit snabbt, bl.a. via förvärv både internationellt och nationellt. Med närhet till kunden, högkvalitativa produkter och smarta lösningar hjälper vi kunden att göra enkla och hållbara val. 

Läs mer om bolaget på https://carygroup.com/sv/

Tillbaka till alla lediga jobb