Pricing Manager till Swedavia AB

Är du en analytisk person med förmågan att bygga långsiktiga relationer och lockas av en unik och affärskritisk roll som Pricing Manager hos Swedavia? I rollen får du chansen att utveckla prissättningen för Swedavias flyg- och marktjänstbolag, vilket motsvarar 60% av bolagets totala intäkter. Hos Swedavia erbjuds du en stimulerande och utvecklande roll i ett öppet arbetsklimat där stor vikt läggs vid kompetensutveckling inom organisationen.

Din uppgift och dina ansvarsområden

I rollen som Pricing Manager arbetar du med prissättning av Swedavias aviationaffär för att generera intäkter i linje med ledningens mål och kommersiella strategier. Genom simuleringsmodeller och kvantitativa analyser arbetar du för att ta fram prisförslag som du presenterar för Swedavias ledning. Prissättningsarbetet är starkt sammankopplat med Swedavias kostnader, kommersiella intäkter och bolagsstruktur. Du kommer därigenom att få en unik insyn i Swedavias affärer och aktivt delta i bolagets produktstyrning, investeringsprocess och affärsplanering.

Flygmarknaden är internationell och Swedavia konkurrerar med andra flygplatser om flygtrafiken. Därför är en viktig del av arbetet att omvärldsbevaka och utveckla metoder för benchmarking mot andra jämförbara flygplatser. Kunskaper från omvärldsbevakning och internationellt engagemang används för att hålla Swedavias prissättning relevant och upprätthålla bolagets konkurrenskraft.

Du tillhör enheten Marknad och Försäljning och blir en del av ett team om åtta personer. Teamet har en drivande och proaktiv roll i att skapa rätt förutsättningar för att attrahera och behålla flygbolag och destinationer. Tjänsten är placerad vid Stockholm Arlanda flygplats med möjlighet till hybridarbete samt innefattar ett fåtal resor per år för deltagande i internationella forum. Du rapporterar till Affärsområdeschef Retail, Food & Beverege and Aviation Pricing.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Ansvara för arbetet med Swedavias prissättning i enlighet med aktuella regelverk; prisnivåer, prismodeller och prisstruktur
  • Arbeta för att skapa förutsättningar för lönsamhet och samtidigt upprätthålla goda kundrelationer
  • Främja ökad tillgänglighet till och från Swedavias flygplatser ur ett hållbarhetsperspektiv
  • Leda koncernledningens beslutsforum Price Board där förutsättningar och önskemål diskuteras 
  • Arbeta med prisrelaterade beräknings- och simuleringsmodeller samt uppföljning
  • Genomföra den årliga samrådsprocessen med flygbolag och marktjänstbolag

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Pricing Manager trivs du i en affärs- och resultatorienterad roll där du får goda möjligheter att påverka inom ditt område. Du har en nyfiken inställning och en fallenhet för att förhandla och bygga goda relationer där du är lyhörd samtidigt som du står stark i din övertygelse. Du är noggrann och ser alltid till att leverera inom givna tidsramar med kvalité i fokus. Då rollen innefattar presentationer för såväl ledning, kunder och intressenter är det avgörande att det är något du trivs och känner dig bekväm med.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk utbildning som Ekonom, Ingenjör, Jurist eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office, framför allt inom Excel och PowerPoint. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedavia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Läs mer på https://www.swedavia.se/

För att få arbeta på Swedavia i rollen som Pricing Manager kommer du att genomgå en säkerhetsprövning, du kan läsa mer om hur detta går till på Swedavias hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/

Tillbaka till alla lediga jobb