Business Controller till Scania Industrial Maintenance AB

Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag som är en del av Scania CV AB. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt och vi ansvarar för produktions- och fastighetsunderhållet inom Scania. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Hos oss finns specialistkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Läs mer om företaget på https://www.scania.se

Detta söker vi

Till Scania Industrial Maintenance, som är ett dotterbolag inom Scaniakoncernen, söker vi nu en verksamhetsnära Business Controller. Scania IM består av fem verksamhetsområden och den Business Controller som vi letar efter kommer att ansvara för Anläggningsunderhåll.

Som Business Controller är du en nyckelspelare i organisationen och en viktig partner för verksamhetsområdet. Rollen innebär att arbeta med uppföljning samt god ekonomisk kontroll och tydlig kommunikation av den ekonomiska situationen. Du har ett helhetsansvar för processerna för bokslut och rapportering samt prognoser för anläggningsunderhåll. Kontaktytorna är många och du stöttar och kravställer organisationen med analyser och nyckeltal för att säkerställa att strategiska målsättningar uppnås. 

Du kommer att tillhöra ekonomifunktionen tillsammans med tre andra controllers och rapportera till CFO på Scania IM. Tillsammans kommer ni att ha ett nära samarbete för att utveckla ekonomifunktionens gemensamma arbete. Du kommer även att ha nära dialog med ett redovisningsteam som arbetar mot Scania IM, samt sitta med i ledningsgruppen för Anläggningsunderhåll.

Tjänsten är placerad i Södertälje, med möjlighet till hybridarbete.

Dina arbetsuppgifter

  • Arbeta proaktivt med analyser och uppföljning av verksamheten samt bokslutsarbete.
  • Föreslå ekonomiska åtgärder och förbättringar kopplat till verksamheten.
  • Driva och kvalitetssäkra arbetet med bokslut, prognos och långsiktig business plan.
  • Utveckla och effektivisera processer inom det övergripande ekonomiområdet och relaterade områden.
  • Delta i ledningsgruppen för anläggningsunderhåll som en proaktiv och drivande medlem samt i detta forum presentera och säkerställa fokus på ekonomifrågor.
  • Ta fram beslutsstöd till verksamheten såväl på löpande basis som ad hoc basis.
  • Ge stöd och utbildning i ekonomifrågor till organisationen. 

Din profil

Sett till din erfarenhet ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande. Du har ett par års erfarenhet av att arbeta som Business Controller och du har en god grund och förståelse för redovisning med dig in i rollen. Det är meriterande om du har arbetat i en stor organisation tidigare. Slutligen har du mycket goda kunskaper i Excel, ett systemintresse och är flytande i såväl engelska som svenska.

Du som person

För att trivas och lyckas i rollen tror vi att du är en målinriktad lagspelare med starkt driv att se resultat. Du tar ansvar för helhetens resultat och agerar ur ett helhetsperspektiv. Du har en hög analytisk förmåga, god struktur och ett starkt förbättringsintresse. Vidare är du socialt kompetent, är ansvarstagande och ödmjuk samt duktig på att samarbeta och kommunicera med verksamheten på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Scania Industrial Maintenance med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå.

Tillbaka till alla lediga jobb