Senior Redovisningsekonom med moderbolagsansvar till Indutrade AB

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som säljer och utvecklar komponenter, system och tjänster med högt tekniskt innehåll. Med en decentraliserad struktur verkar vi genom drygt 200 dotterbolag och har över 9 100 anställda i 31 länder och sex världsdelar. Ett typiskt Indutradebolag omsätter mellan 100–150 mkr och våra verksamheter finns inom en rad olika branscher, till exempel verkstad, energi, VA/VVS, hälso- och sjukvård och infrastruktur. Koncernen är organiserad i åtta affärsområden och omsatte ca 27 MDR SEK 2022. Indutrade är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Läs mer på www.indutrade.se

Nu finns möjligheten att bli en del av Indutrade och vår entreprenöriella värld där människorna gör skillnaden! Vill du vara med och verka för ett långsiktigt och hållbart företagande i en decentraliserad miljö? Nu har du en unik möjlighet att få komma in i en koncernfunktion och axla en bred och kvalificerad roll inom redovisning. Har du även kunskap eller intresse av redovisning av finansiella affärer och transaktioner, då kan rollen som Senior Redovisningsekonom med moderbolagsansvar hos Indutrade vara något för dig!

Detta söker vi

Till Group Finance inom Indutrade söker vi nu en Senior Redovisningsekonom som tillsammans med en kollega ska ansvara för Indutrade ABs redovisning och bokslut inklusive deklaration. Indutrade AB är det börsnoterade moderbolaget i Indutradekoncernen och har drygt 20 anställda. Du kommer att arbeta i olika team och rapporterar till Head of Financial Control. Beroende på erfarenhet och intresse finns det möjlighet att utvecklas inom områden som internkontroll, koncernredovisning och externrapportering. Indutrade AB står för den externa upplåningen i koncernen, vilket innebär att transaktionerna i huvudsak är finansiella.

Du kommer att ha en nyckelroll inom Group Finance och förutom kontakten med dina närmsta kollegor kommer du även ha nära kontakt med Treasury, Group Accounting och övriga kollegor inom moderbolaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Bokslut och redovisning för moderbolaget inkl. leverantörsreskontra, internfakturering, skatterapportering och deklaration
  • Finansiell redovisning och redovisningsrutiner för dessa
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Utveckling av rutiner och system inom moderbolaget
  • Moderbolaget använder bland annat finanssystemet TS, bokföring i Visma, fakturascanning i Rillion One och koncernrapportering i Cognos Controller.
  • Beräkna och lämna information till löneleverantören avseende specifika löneförmåner och pensioner
  • Avstämning av interna mellanhavanden och andra uppgifter kopplade till koncernredovisningen
  • Diverse ad hoc-uppgifter och projekt initierade av olika parter inom organisationen 

Vad erbjuder vi

Rollen som Senior Redovisningsekonom är en utökning av befintligt team, vilket gör det möjligt att påverka och utveckla såväl roll som arbetssätt, utifrån de ramar och förväntningar som finns. Indutrade är en koncern i kontinuerlig tillväxt vilket innebär möjligheter till personlig och professionell utveckling samt en dynamisk miljö med många entreprenöriella bolag och människor.

Rollen är placerad på Indutrades huvudkontor i Kista där moderbolaget med ca 20 personer och flertalet dotterbolag arbetar, totalt ca 130 personer. Indutrade arbetar flexibelt och erbjuder även möjligheter till hybridarbete.

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Troligtvis arbetar du i en liknande roll eller som redovisningskonsult. Du känner dig trygg i din redovisningskompetens och kan självständigt genomföra månads- och årsbokslut. Vi ser det som meriterande om du arbetat med kvalificerad redovisning i ett finansiellt bolag eller om du har erfarenhet från att ha arbetat med hela redovisningsprocessen i ett medelstort bolag. Du är flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Slutligen har du goda kunskaper i excel och intresse för system.

Du som person

För att lyckas i rollen som Senior Redovisningsekonom är du en prestigelös person som är van vid att driva ditt arbete framåt och tar ett stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter. Du trivs att arbeta med komplexitet och problemlösning samt besitter förmågan att omsätta idéer till handling. Vidare är du en kvalitetsmedveten och drivande person som ser möjligheter snarare än begränsningar. Eftersom tjänsten innebär flera olika kontaktytor inom organisationen är det även viktigt att du är kommunikativ och har en stark förmåga till samarbete och relationsskapande.

Ansökan                                                                                    

Vi värdesätter personlig lämplighet för rollen och tester kommer vara del av rekryteringsprocessen. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrunder, perspektiv och erfarenheter.

I denna rekrytering samarbetar Indutrade med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070 999 97 01.

Tillbaka till alla lediga jobb