Sirius International ligger steget före och strävar efter engagemang

Sirius International är ett internationellt återförsäkringsbolag med fokus på fastighet, olycksfall och hälsa. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Med huvudkontor i Stockholm samt kontor i Hamburg, Liège, London, Shanghai, Singapore, Zurich och på Bermuda utgör de 500 medarbetarna navet i verksamheten.

Att hela tiden ligga steget före vid förändringar är en av nycklarna. "Ofta har man bråttom om man hyr in konsulter, men mitt tips är att ändå inleda någon form av miniprocess med en partner i ett tidigare skede. Man vet aldrig hur behovet ser ut framöver. Har man inlett en process så är man redan en bit på väg om man lite längre fram inser att man behöver anställa en person istället." säger Ki Hummelgren, HR-chef på Sirius.

Sirius strävar efter att ha engagerade medarbetare i hela organisationen. "Skillnaden mellan en engagerad medarbetare och en som inte är det är enorm. Den förstnämnde bidrar ofta både inom sin roll men har också ofta ork och engagemang att bidra med input till andra roller, enheter och utmaningar. Därför är engagemang en enormt viktig parameter utöver kompetens.", förklarar Ki.

Sirius samarbetar med Prodiem sedan många år tillbaka, både inom rekrytering och konsulttjänster. "Jag har jobbat med Prodiem så många år nu så startsträckorna är väldigt korta vilket är skönt när behovet uppstår. Prodiem förstår behovet, har bra nätverk av kandidater och jobbar effektivt och diskret bakom kulisserna.", berättar Ki.

Förutom att vara förberedd för förändring, sträva efter engagemang samt ha en upparbetad partnerkontakt ger Ki ett sista råd att tänka på när det är dags att förstärka ekonomifunktionen: "Använd en leverantör som vågar tacka nej till uppdrag ibland, det spar allas tid. De som hävdar att de kan lösa alla roller inom samtliga branscher för att de har bred kompetens synar jag lite extra. Jag brukar tänka att man blir bra på det man gör mycket av, samma sak gäller för rekryteringar. Dvs har du rekryterat mängder av ekonomer så blir du till slut bäst på det."

Vill ni också ha hjälp att göra träffsäkra konsulttillsättningar och rekryteringar? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

About Sirius International

Sirius International Insurance Corporation (“Sirius International”) is an international insurer and reinsurer based in Sweden focused on Property, Accident & Health and other short tail lines of business. Sirius International is the largest reinsurance company in Scandinavia and a leading reinsurer in the European markets. Sirius International’s head office is in Stockholm with offices in Bermuda, Hamburg, Liège, London, Shanghai, Singapore and Zurich. Sirius International is 100% owned by Sirius Bermuda. www.siriusgroup.com