Interim Management – att hyra in en chef

Prodiem är specialister på uthyrning och rekrytering av chefspositioner i Stockholm inom ekonomi, finans och HR. I vårt nätverk på över 500 konsulter finns din nästa ekonomichef, redovisningschef, CFO eller HR-chef.

När kan en interim chef hjälpa er?

När passar Interim Management bäst?

Vill du lösa en vakans, ett glapp mellan två anställningar eller en föräldraledighet? Ha hjälp med ett projekt utöver det vanliga, som att till exempel upphandla ett system, införa nya rutiner och processer eller effektivisera rapporteringen? Då har vi interimschefer som kan hjälpa er.

Hur går det till när du hyr en chef från Prodiem?

När ni behöver en interimschef ska det helst gå så fort som möjligt och bli riktigt bra. Ledningen behöver förstärkas utan att det sker några större avbrott i ordinarie verksamhet. Interim Management handlar om precis det, att hyra in en chef som är redo att leverera på högsta nivå redan från första dagen. Vi känner våra interimschefer och kan på så sätt jobba med en träffsäker interim search som sparar tid för dig som kund. Vi har lång erfarenhet både inom Interim Management och operativt arbete inom ekonomi, finans och HR – så att ni vet att vi vet vad ni pratar om.

Varför rekommenderar våra kunder Prodiem?

“Prodiem är personliga, intresserade, engagerade. Utmanar i tanke och kravprofil. Följer upp. Prodiem arbetar på ett sätt som passar mig bra och de är rädda om både kandidat och uppdragsgivare. Ingen massproduktion”

”Förmågan att sätta sig in i vår affär och vara lyhörd, att alltid ligga steget före och hålla deadlines, att alltid vara helt professionell och korrekt. Prodiem är en affärspartner.”

Vi ger dig en chef med både rätt personlighet och rätt kompetens

Lyckad Interim Search handlar inte bara om att hitta en interim chef som kan hantera kritiska ansvarsområden för företagets utveckling, utan även en personlighet som passar in i verksamheten. På Prodiem förstår vi vikten av att matcha både kompetens och personlighet med uppgift och just er företagskultur. Detta gör vi bland annat genom att lyfta fram ert varumärke på ett bra sätt och ha en tät dialog med våra interimschefer. Vårt nätverk består av högpresterande, specialiserade och erfarna chefer inom ekonomi, finans och HR.

Vi garanterar dig en effektiv och kvalitetssäkrad process

Interim Search, uppdraget att hitta den bästa interimschefen till er, startar alltid med att vi tillsammans går igenom uppdraget och definierar ert behov av interimschefens kompetens och personlighet. När vi har en tydlig beskrivning av vilken chef ni behöver sätter vi ut en konfidentiell annons i vårt konsultnätverk med fler än 500 kvalificerade konsulter samt kontaktar och intervjuar intressanta chefer. Vi gör ett första urval som vi presenterar för er. När ni träffat cheferna följer vi upp de möten som genomförts för att stämma av både med er och dem. Ni kan alltid känna er trygga med att vi lägger mycket tid på att återkoppla både till våra interimskonsulter och uppdragsgivare. Ni får alltid ta del av minst två referenser per konsult och vi kan genomföra personlighetstester, logiska/analytiska tester och önskvärda bakgrundskontroller. När vi hittat den interimschef som passar er signerar vi avtalet. Efter avslutat uppdrag gör vi en utvärdering både med er och med interimschefen.

Vill du veta mer om våra interimslösningar? 

Kontakta Per Wreding
Affärsområdeschef Konsult

Ring 070-916 94 00,  mejla Per här eller fyll i formuläret.


Gå med i vårt nätverk för interimschefer

Våra konsulter ger oss 4,9 av 5 i helhetsbetyg enligt vår konsultundersökning 2019. Ansök om att gå med i vårt nätverk för interimschefer – ladda upp ditt cv hos oss idag så hör vi av oss när någon av våra kunder söker en interimslösning som matchar din profil.

Vill du se exempel på vilka uppdrag vi tillsatt?

Hur kan ett interimsuppdrag se ut, och vad säger våra kunder om oss?

Söker ditt företag en ny chef?

2 frågor och svar om interim management

Vilka 3 saker ska man tänka på när man hyr in en interim chef?

  1. Vad har du för mål med inhyrningen, vilket resultat ska interim chefen uppnå?
  2. Vilka personer kommer interim chefen arbeta närmst med?
  3. Avsätt tid för start av den nya interim chefen så att denna snabbt är på banan.

 Vilka 3 saker ska man tänka på om man vill bli interimschef?

  1. Det finns sällan tid för lång introduktion, var beredd på att komma igång snabbt!
  2. Du kommer att utvecklas snabbare iom att du får erfarenhet från olika branscher och kulturer.
  3. Ofta är interim chefs uppdragen 3-6 månader, vad ska du åstadkomma under denna tid?