Foto: Renewcell

CFO till börsnoterade Renewcell

Renewcell har en unik och patenterade process för att återvinna bomullstextil och har på så sätt lyckats stänga kretsloppet för cellulosabaserade (bomull eller viskos) textilier i en annars linjär värdekedja. De har därmed potential att skapa cirkularitet i hela klädindustrin. Renewcell gjorde en mycket lyckad börsnotering i november 2020 och är idag noterade på Nasdaq First North med ett börsvärde på drygt 6 Mdr.

Renewcell stod i början av 2021 inför en kommande CFO-rekrytering. Organisationen är förhållandevis liten men under kraftig tillväxt och det dagliga operativa arbetet måste fortlöpa samtidigt som en enorm global tillväxt väntar runt hörnet. Därtill väntar en kommande öppning av produktionsanläggningen i södra Norrland och Renewcell väcker internationell massmedial uppmärksamhet. Dessutom ställs krav på rapporteringsstruktur och det regelverk som omgärdar ett noterat bolag. Kraven på nästkommande CFO blev därför höga.

Här och nu, men ändå långsiktigt
Renewcell gav i detta läge Prodiem förtroendet att tillsätta en interim CFO parallellt med att arbetet att rekrytera en mer långsiktig CFO. Det fanns tydliga önskemål att den interima CFO´n även skulle kunna vara en kandidat till den permanenta tjänsten. Det gällde därför att identifiera och attrahera de som var tillgängliga omedelbart men som också kunde vara, och ville vara med i Renewcells långsiktiga tillväxt.

Ett systematiskt och intensivt arbete inleddes där Prodiem arbetade parallellt inom våra båda affärsområden; rekrytering och interim. Renewcell som bolag väckte intresse och ett stort antal potentiella kandidater identifierades. Rätt person behövde kunna stå med det ena benet i det kommersiella men, lika viktigt, drivas av ett värderingsstyrt tänkande. Renewcell är och förblir ett bolag vars bärande idé är att bättre tillvarata jordens resurser.

Renewcell ett halvår senare
Tidigt i processen identifierades en interimskonsult, Hugo Petit, som hade de erfarenheter och egenskaper vi sökte. Han hade en lång och gedigen karriär från kommersiella roller i både små och stora bolag. Hugo har tidigare varit verksam som CFO i börsbolag, har en tydlig internationell bakgrund och omvittnad drivkraft att kunna medverka till att göra världen mer hållbar.

Hugo tillträdde som interim CFO och fick under rekryteringsprocessen även utvärderas mot andra kandidater till den permanenta rollen. Även här uppvisade Hugo en tydlig kapacitet för att kunna axla ansvaret och vara med och leda Renewcell i deras internationella expansion. Hugo Petit anställdes som permanent CFO den 12 maj 2021.

Tack Renewcell för ert förtroende och för att vi på Prodiem genom vårt arbete har kunnat bidra till det fantastiska arbete ni gör.

Ladda ner Renewcell referenscase som pdf.

Vill ni också ha hjälp att göra träffsäkra konsulttillsättningar och rekryteringar? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

Om Renewcell

Renewcell grundades 2012 med målet att göra klädindustrin mer hållbar. Idag är klädindustrin en stor förbrukare av vatten och kemikalier och anses vara en av de branscherna med störst negativ miljöpåverkan i världen. Användningen av oljebaserade material så som polyester bidrar även till en ökning av mikroplaster i världshaven och dess negativa konsekvenser ökar i takt med industrins tillväxt. www.renewcell.com