För det måste den väl vara när man har arbetat med detta i mer än 10 år. Jag är nöjd med mitt jobb och jag har gjort ett aktivt val att arbeta med rekrytering. Jag menar på att rollen är som klippt och skuren för mig, de egenskaper jag har.

Under åren har jag sett att rekryteringskonsultsrollen ibland har kritiserats över att ”rekryteringsbranschen anställer ju bara säljare!”. Vart tog viljan att anställa de bästa rekryterarna vägen? Jag vill slå hål på detta en gång för alla. Är du en duktig rekryterare så genererar det nöjda kunder som köper av dig och framför allt får du nöjda kandidater som sprider ditt namn och företaget du jobbar för vidare. Punkt.

Vad har jag då för egenskaper som gör att jag trivs i rollen som rekryteringskonsult?

1.     Extremt nyfiken, på riktigt.

Jag älskar att höra om företag och få inblick i olika branscher. Jag gillar business, få höra om tillväxtresor, om konkurser, om konflikter, om ”världens bästa chef” om hur just den personen har löst en specifik fråga, om lyckade rekryteringar, om misslyckade rekryteringar, om framgångssagor, om misslyckanden, få tips, listan kan göras lång.

2.     Jag är genuint intresserad av människor, på riktigt.

Jag kommer dagligen i kontakt med många människor både i möten, i telefon och över mail. Det är så otroligt lärorikt och väldigt få förunnat att få träffa så många människor och att de öppnar upp sig för mig.

3.     Jag vill verkligen hjälpa, på riktigt.

Jag vill gärna bidra till att människor får sitt drömjobb oavsett om det gäller att klättra i karriärstegen eller gå sidledes eller trappa ned. Det är just därför det är så roligt att hjälpa till med ett jobb som passar personen fullt ut. En perfect match helt enkelt. Att få hjälpa företag med sin nästa rekrytering och säga vad jag tror att de behöver för kompetens och erfarenhet är så roligt! Jag vill att det ska gå bra för mina kunder och lyckan när det gör det är för mig fantastisk. Att få bidra till det framtida företagsklimatet!

4.     Jag vill verkligen hitta den bästa kandidaten, på riktigt.

Jag gillar lite att grotta ned mig i saker, analytisk är jag nog, strukturerad framförallt. Vill gärna ha koll och ger mig inte förrän jag har hittat det. Jag nöjer mig inte med second best utan vil hitta den bästa kandidaten. När man gör det uppstår magi!

5.     Jag trivs när det är mycket att göra och omväxlande arbetsuppgifter, på riktigt.

Ärligt så är rekryteringskonsultsrollen hos oss händelsestyrd. Jag älskar dynamiken i detta. Man vet ungefär vad man ska göra under dagen när man kommer till jobbet men väldigt ofta händer det saker som gör att man får prioritera om. Detta passar inte alla, men jag älskar´t! Det passar mig som person. Det är kundmöten, sök av kandidater, intervjuer, skriva kandidatpresentationer, prata med kunder, prata med kandidater, bedöma CV, skriva attraktiva rekryteringsannonser, ringa referenser, göra uppföljningar på rekryteringar både med kandidaten och med kunden, återkoppling. Mitt jobb är omväxlande och en arbetsdag går väldigt fort!

Jag har varit anställd på Prodiem under lång tid och det som också har varit kul är att jag har fått vara med att påverka och bygga det här företaget. Jag har fått vara med även inom andra områden såsom marknad, event, digitalisering, utveckling av rekryteringsprocessen – det har varit otroligt lärorikt. För drygt ett år sedan fick jag möjligheten att bli delägare, vilket jag naturligtvis tackade ja till!

Är du intresserad av att jobba som Rekryteringskonsult? Skicka in din ansökan så hör vi av oss när vi har en ledig tjänst.

Caroline Björk
Affärsområdeschef Rekrytering

 

Vill du veta mer om oss på Prodiem?

Läs mer här, eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.