” Vi har befunnit oss i en kraftig tillväxt och Prodiem har varit ett stöd"

"Memira har befunnit sig i en kraftig tillväxt och Prodiem har varit ett stöd till oss i den resan både när det gäller rekrytering och konsult. Vi strävar alltid efter att få in rätt personlighet hos oss som passar in och berikar vår kultur, det gör att vi kan nå våra mål och klara av den här kraftiga tillväxten” säger Elisabeth Fahle Gårdebäck, HR Director på Memira Eycenter

– För att hitta rätt person som ska passar in hos oss ör det viktigt att vår samarbetspartner känner av kulturen hos oss, på djupet. Att kunna driva hela projektet från start till mål är ett måste och för att lyckas med det tror jag att det är viktigt att de har en bra struktur, och en tydlig rekryteringsprocess. Som kund uppskattar jag att veta vad nästa steg är och kan planera för detta och med tydliga deadlines.

Ekonomi- och HR avdelningen har vuxit på några få år och Prodiem har hjälpt Memira att tillsätta roller under dessa år inom både ekonomi och HR. Prodiem har hjälpt Memira med rekrytering inom Business Control, Redovisning och inom HR. Vid vissa perioder med extra arbetstoppar och projekt har även Prodiem hjälpt Memira med interimskonsulter inom ekonomi och HR.

– Prodiem har lärt känna vår företagskultur på ett mycket bra sätt och har kunnat matcha kandidater och konsulter mycket bra till loss. Det har också varit väldigt bra på att förstå vad vi behöver och kan skillnaden mellan olika kompetenser inom ekonomi och HR området. Det vet också hur de ska locka de olika kompetenserna. Tycker även att de är konsultativa i sin roll som rekryteringskonsulter.

– Vi värdesätter att Prodiem kan ekonomi och HR väldigt bra och är träffsäkra på att matcha kandidater och hitta både rätt person och rätt nivå på kompetens. Prodiem har lärt känna våra chefer vilket är otroligt värdefullt när man har ett långsiktigt samarbete, de känner oss på riktigt. Jag tycker också att de är mycket duktiga på att ge mig som kund ett sorts mervärde, att de utmanar och är tydliga, de är verkligen experter, avslutar Elisabeth.

Vill ni också ha hjälp att göra träffsäkra konsulttillsättningar och rekryteringar? Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.

Om Memira Eyecenter

Memira Eyecenter är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi och en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer. Memirakoncernen omsätter idag ca 600 MSEK och är 300 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Memira Eyecenters vision är att vara ’the eye partner for life’ genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården.