Dags att söka nytt? Här kommer några tips till dig som ska skriva ett CV och personligt brev eller uppdatera din LinkedIn-profil. Att söka jobb kan vara både spännande och svårt. Hur man skriver ett personligt brev, bygger sitt CV eller gör sin LinkedIn-profil synlig är kanske inte helt självklart. Vi som arbetar med rekrytering tar dagligen emot ansökningar och kan därför dela ett par användbara tips!

 CV och personligt brev

 • Skriv ett luftigt och lättöverskådligt CV i kronologisk ordning
  Har du lång erfarenhet är det bättre att ha ett luftigt CV på två sidor än ett rörigt på en sida. På nätet finns bra mallar att utgå ifrån. Tänk också på att fokusera på dina mest relevanta tjänster och erfarenheter, utifrån rollen du ska söka.
 • Ett personligt brev ska vara maximalt 1 A4-sida
  Välj ut det som är viktigast och se det personliga brevet som ett komplement till ditt CV. Här kan du förslagsvis lyfta dina personliga egenskaper, vad som lockar med tjänsten och varför du passar för rollen.
 • Beskriv dina arbetsuppgifter
  Utöver företagsnamn och anställningsperiod ser vi positivt på att du kortfattat beskriver arbetsuppgifterna i dina senaste tjänster. Är du ekonom kan du förslagsvis lyfta vilka regelverk du arbetat med, vem du rapporterat till, vad företagen du arbetat på omsätter, vilka system du använt, om du haft personalansvar eller om du drivit utmärkande projekt i någon roll.
 • Har du kort arbetslivserfarenhet?
  Fundera på om du kan lyfta engagemang under studietiden, volontärarbete, internships, kurser eller annat du kan ta med dig ut i arbetslivet.   
 • Tänk på helhetsintrycket
  Be gärna en kompis eller familjemedlem läsa igenom dina dokument innan du skickar in din ansökan och se till att bifoga betyg, intyg eller certifikat om det efterfrågas. Försök att undvika slarvfel och kika ett extra varv efter stavfel. Kontrollera att årtal och datum stämmer samt att dina kontaktuppgifter finns med. 
 • Intresseanmälan
  Om du är öppen för nytt, men inte aktivt sökande kan du enkelt via vår hemsida göra en intresseanmälan, här kan du ladda upp ditt CV. På så sätt kan vi ha dig i åtanke för spännande tjänster som matchar din profil!

 LinkedIn

 • Uppdatera din profil
  LinkedIn är ett fantastiskt nätverk och ett verktyg som används i stor utsträckning inom rekrytering. Din LinkedIn-profil fungerar som ett slags digitalt CV, och precis som i ett klassiskt CV är det viktigt att profilen är uppdaterad och aktuell.
 • Öppen för nya möjligheter?
  Via dina inställningar kan du enkelt markera om du är öppen för nya möjligheter. Detta är synligt för personer som arbetar med rekrytering och gör det enkelt att identifiera kandidater som vill bli kontaktade med förslag på aktuella tjänster.
 • Gör dig synlig och sökbar
  Högst upp på din profilsida kan du skriva en summering av dig själv och din arbetslivserfarenhet, och under respektive tjänst kan du enkelt sammanfatta vad du haft för ansvar och arbetsuppgifter. Du kan även lyfta särskilda kompetenser längst ner i profilen, vilka sedan kan intygas av personer du arbetat med. Allt detta ökar chanserna att synas i sökningar som görs av andra och av oss som arbetar med rekrytering. Glöm inte att se till att det går att nå dig på något sätt. Är du sällan inloggad på LinkedIn kan det vara bra att dela dina kontaktuppgifter i profilen.

Lycka till med din ansökan och tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor! Följ gärna oss på LinkedIn så får du snabbt information när vi har spännande tjänster lediga.

Kim Engdahl
Rekryteringskonsult

 

 

Vill du veta mer om oss på Prodiem?

Läs mer här, eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.