Rekryteringsbranschen – något som tycks väcka starka reaktioner och känslor hos de flesta. Vissa har positiva erfarenheter andra negativa. På senare tid har mitt LinkedIn-flöde till stor del handlat om inlägg och åsikter och rekryteringsbranschen. Som Affärsområdeschef för Rekryteringsverksamheten på Prodiem är det här något som såklart verkligen engagerar och påverkar mig. Lika glad som jag blir av att höra om positiva erfarenheter lika besviken blir jag av att höra om det mindre positiva.

Vilken kritik är det som riktas? Jo, det som jag ser mest av är relaterat till rekryteringskonsulternas brist på feedback och återkoppling. Som kandidat går man på intervju och sedan får man ingen återkoppling avseende hur processen har fortlöpt.

Helt klart så finns det mindre seriösa aktörer i vår bransch och självklart så ska man belysa bristerna i syfte att förbättra hur rekryteringsbolag agerar och rekryteringsprocesser hanteras. Det jag är kritisk mot är sättet man gör det på.

Ett exempel: Det har florerat ett inlägg på LinkedIn där bolag nämns vid namn och rankas, allt utifrån en persons subjektiva intryck. Går man in i kommentarsflödet så går man också ett steg längre och namnger rekryteringskonsulter, också från subjektiva erfarenheter tagna ur sitt sammanhang. Jag har svårt att se hur detta skulle främja en förbättring för branschen. Jag är helt övertygad om att alla har gjort misstag i sitt arbete och att det finns saker man skulle ha hanterat bättre. Jag försvarar inte de bolag som tycks ha satt i system att inte återkoppla till sina kandidater men alla kan begå misstag. Att det är extra känsligt i vår bransch är förståeligt och att man som kandidat lägger tid och energi i en rekryteringsprocess och förtjänar respekt och återkoppling är givet. Det ska vara en självklarhet men som sagt, misstag kan ske. Såhär långt har varken Prodiem eller någon utav våra medarbetare blivit utpekade i ett sådant här sammanhang men det skulle lika gärna kunna vara vi, för självklart gör även vi misstag.

Rekryteringsbranschen inkluderar många jobbsökande som förtjänar att få återkoppling på sin insats. På samma sätt inkluderar samma bransch många rekryteringskonsulter som förtjänar att få feedback på sin insats, på ett sätt som främjar personens och branschens utveckling, rykte och framtid.

Jag skulle vilja se att vi jobbar konstruktivt och tillsammans för en bättre bransch. Hänger ni med?

Caroline Björk
Affärsområdeschef Rekrytering

 

Vill du veta mer om oss på Prodiem?

Läs mer här, eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.