Konsultprofilen

Namn: Monica Marquardt

Bakgrund: Monica har varit konsult hos Prodiem sedan februari 2019.

Prodiem med 3 ord: Personliga, kvalitet och engagemang.

Du är ju otroligt omtyckt som konsult bland våra kunder, vad tror du att du har för egenskaper som gör att du är en bra konsult? Jag tror och hoppas att jag är ödmjuk. Jag är också nyfiken på det nya företaget, uppgiften och de nya kollegorna. Jag är driven och noga med att nå de mål och uppgifter som det är sagt att jag ska göra.

Hur kommer det sig att du startade eget? Jag ville hitta nya utmaningar i min karriär och då var det intressant att prova på som egen konsult. Man lär sig väldigt mycket och är inte låst till ett visst företag utan kan prova på olika företagsmiljöer. Ditt nätverk växer och du ökar din kunskap. När du kör eget företag kan du också vara friare med när och hur du vill jobba.

Vilka tips kan du ge till dem som är sugna på att starta eget som konsult? Prata med andra som har gjort det och bolla för- och nackdelar. Kontakta några konsultbolag och boka upp en träff för att presentera dig. Tänk på att vara tydlig med hur du vill jobba, vilka erfarenheter du har och vad just du är duktig på. Det är viktigt att du också säger vad du inte kan. När du väl är på plats ska du kunna leverera rätt snabbt. Som konsult ska man också tänka på att fokusera på den uppgiften de vill att man ska utföra.

Vad kännetecknar en bra uppdragsgivare tycker du? Det är viktigt att uppdragsgivare är tydlig med vad de behöver hjälp med så att man är rätt konsult för dem. Sedan tycker jag att det är viktigt att man känner sig som en i gänget fastän man är konsult, tex får hänga med på sommar och julfester.

Vad värderar du högst i samarbetet med Prodiem och varför? Jag gillar att Prodiem inte är så stort och det känns som man blir en del av gänget. Jag upplever det som att Prodiem bryr sig om mig som person. Jag har Anna som min konsultchef och känner att Anna fungerar som en coach för mig och är tydlig när det behövs.

Vilken är den viktigaste skillnaden mellan att vara konsult och anställd tycker du? Som anställd har du en annan trygghet och som konsult är du friare. Som konsult har du har mer fokus på det du gör just nu på ditt uppdrag, du kan bortse mer från intern politik och mer långsiktigt planerande.

Hur ser relationen ut med din konsultchef, när du är på uppdrag via Prodiem? Anna hör av sig och stämmer av per telefon, ibland kommer hon förbi och då tar vi tex en lunch tillsammans och kan då prata lite mer. Jag vet att jag kan ringa när jag behöver. Vi har en bra kommunikation.

Hur kom du i kontakt med Prodiem från första början? Jag tror det var via nätet och tyckte att bolaget gjorde ett bra intryck. Prodiem var ett av de första konsultbolagen jag träffade.

Vad är det som har gjort Prodiem till en bra samarbetspartner för dina uppdrag? Prodiem och har ett bra utbud vad gäller den nivån som jag är ute efter, seniora specialister och chefsposter inom ekonomi. Sedan är det också måna om att matcha rätt både för mig som konsult och för uppdragsgivaren.

Tack Monica vi ser fram emot fler uppdrag tillsammans!