Interima Hållbarhetscontrollers – SÖKES!

Vi märker en allt större efterfrågan på Hållbarhetscontrollers som kan gå in som konsulter under perioder hos våra kunder och arbeta mot Finance kopplat mot CSRD. Därför söker vi nu dig som vill ta anställning som konsult eller dig som vill arbeta som underkonsult hos oss.

Uppdragen är belägna i:

Stockholm

Tid:

Uppdragen startar under hösten och är vanligtvis 6-12 månader.

Omfattning:

50-100%

Beskrivning av uppdraget:

Våra konsultuppdrag är så klart varierande men återkommande uppgifter är bl a följande:

  • Ansvara för att samla in, kvalitetssäkra och analysera hållbarhetsdata samt kontinuerlig utveckling av relaterade processer
  • Säkerställa kvalitet och effektivitet i den legala och operativa hållbarhetsredovisningen
  • Utreda vilka förändringar CSRD innebär för företagets hållbarhetsredovisning
  • Ansvara för och utveckla hållbarhetsredovisningen i årsredovisningen
  • Arbeta tätt med dotterbolag för att säkerställa att koncerngemensamma hållbarhetsstrategier är integrerad i verksamheten
  • Systemstödsfrågor inom hållbarhetsrapportering
  • Stötta företags strategiska initiativ inom hållbarhetsområdet med analys och beslutsunderlag  
  • Driva eller delta i diverse hållbarhetsrelaterade projekt och utredningsarbete

Din profil:

Du har tidigare arbetat som hållbarhetscontroller eller varit verksam som konsult inom just hållbarhetsrapportering kopplat till finanssidan. Du har en konsultativ personlighet med förmågan att kunna driva dig själv och andra samt snabbt sätta dig in i olika verksamheter, på vilka du applicerar din kunskap inom hållbarhetsrapportering.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av hållbarhetsrapportering eller granskning av hållbarhetsrapportering och har kanske tidigare arbetat inom Big4 eller konsultbolag med inriktning på hållbarhetsarbete.

Ansökan:

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Susanna Bergman 070-860 22 76.

Tillbaka till alla lediga uppdrag