2021 – de första dagarna på det här året har jag verkligen känt förhoppning, glädje och framtidstro. Ingen kommer någonsin att glömma år 2020. Vi summerar alltid Prodiem-året med en tillbakablick men i år så gör vi inte det utan konstaterar bara att det har varit ett väldigt annorlunda år. Prodiem har klarat sig riktigt bra, mycket bättre än vad vi förutspådde i mars 2020 när osäkerheten slog ned. Nu blickar vi framåt!

 

Det är med stolthet och med härliga rysningar i kroppen som jag kan tala om att det var i slutet av 2020 som jag verkligen förstod att Prodiem har växt sig till topp 1 när det gäller rekryteringslösningar i Stockholm inom vår nisch. Att ca 95% av våra kunder fortfarande väljer att köpa av oss mer än en gång är ett otroligt gott betyg i vår bransch, och vi ska verkligen se till att förvalta det mycket väl. Det är en extrem konkurrens på toppen och ibland kan det blåsa hårt, men tack vare de bästa rekryterarna och vår teamanda har vi lyckats att kämpa oss dit. Vi är kompetenta, personliga, vi återkopplar, och vi är ärliga. Vi kallar det ”Prodiem Way” och jag tror att det är dessa förmågor som har lett oss dit vi är idag.

Det är en spännande framtid som vi alla går till mötes och det digitala är här för att stanna.

Vi har under 2020 satsat mer på att utveckla oss. Vår innovationsgrupp håller just nu på att se över vilka processer inom rekryteringsprocessen som går att digitalisera. För oss handlar det om att digitalisera de delarna i rekryteringsprocessen som inte skapar ett direkt kundvärde för att istället kunna koncentrera oss på den personliga matchningen och kvalitetssäkringen mot kund, kandidat och konsult. Vi tror verkligen att när personligheten klaffar, det är då som magi uppstår.

Under 2021 kommer vi även att lägga mycket fokus på att vidareutveckla och stärka vår konsultverksamhet. Vi har sett en större efterfrågan på CFO och HR konsulter och vi kommer att satsa mer på detta under kommande år. Det kommer även att vara avgörande att vårda det fantastiska nätverk vi redan har, och dagligen arbeta aktivt för ett affärsmässigt och nära samarbete med våra konsulter. Vi ska vara en långsiktig samarbetspartner som förutom intressanta konsultuppdrag även ger dem möjlighet till utveckling samt en personlig dialog.

Efter den corona-chock som lamslog marknaden under våren 2020, insåg vi under försommaren att den uppkomna situationen skapade nya sätt att genomföra sitt arbete på. Vi insåg att vi kan genomföra våra processer än mer digitalt och det fysiska mötet är inte alltid avgörande för framgång. Marknaden blev helt plötsligt mer mottaglig för att det inte alltid behöver finnas ett lokalt fysiskt kontor, vilket öppnade en större geografisk marknad för oss.

Vi tog denna chans, och det känns otroligt inspirerande att kunna fortsätta att ta Prodiem Way till andra delar av Sverige, inte bara stanna i storstadsregionen.

Vi alla är glada att 2021 äntligen är här, och vi ser verkligen framemot året det nya året! Vi vet att det är många där ute, både människor och företag, som är nyfikna och redo för nya möjligheter och utmaningar. Om vi kan hjälpa dig på något sätt, med en ny kollega eller konsult, ett nytt jobb eller kanske ett  spännande interimsuppdrag? Hör av dig!

Viktoria Simmingsköld
Försäljnings- och Marknadschef, Grundare

 

Vill du veta mer om oss på Prodiem?

Läs mer här, eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.