Föregångaren kallades ”hyrköp” och förde tankarna till allt annat än att man faktiskt får en kompetent kollega. Idag finns en modifierad lösning av hyrköpet som vi kallar för ”Hyr-Rekrytering”, ett snabbt, flexibelt och säkert sätt att hitta en ny medarbetare på. Det är exakt vad det låter som, från konsult till kollega!

Vi har sett på marknaden att man inte varit lika noggranna med matchningar och tester vid denna typ av tjänst som vid exempelvis en rekrytering eller konsulttillsättning, det har vi ändrat på. Prodiem kompromissar aldrig med kvaliteten. När vi erbjuder dig som kund att Hyr-Rekrytera så erbjuder vi samma kvalitet som om du ska hyra en konsult eller rekrytera en medarbetare, Hyr-Rekrytering är helt enkelt en hybrid av dessa två.

När passar en Hyr-Rekrytering?

Behov dyker ibland upp snabbt utan att du vet om att det ska komma, det kan vara vid bolagsförvärv eller andra orsaker till att personalbehovet ökar från den ena dagen till den andra. Det kan saknas kompetens inom något område, men du vet ändå inte om det är rätt tid eller om behovet av en rekrytering kvarstår längre fram. Om du tror att möjligheten till en framtida anställning inom 3-6 månader finns, är detta ett perfekt sätt att hitta din framtida medarbetare. Perioden kan naturligtvis förlängas, eller anställningen kan ske tidigare om alla parter är nöjda.

Skippa felrekryteringar

Vad kan vara bättre än att få möjligheten att testa på varandra? Du som kund får under en period hyra in en konsult som möter ert kompetensbehov och vår kandidat får också känna efter om det är en arbetsplats hen kommer att trivas på, det är ett klockrent sätt att ta reda på hur ni trivs med varandra. Intentionen är att konsulten går över i en anställning, vår kvalité och kunskap bäddar för att alla ska känna att det är rätt direkt, men om det mot förmodan inte klickar eller om behovet att anställa inte längre är aktuellt vid tiden när konsulten ska bli kollega, så finns möjligheten att avbryta konsultuppdraget och låta oss hitta en annan lösning för både dig och kandidaten.

Det är dyrt att rekrytera, men det är ännu dyrare att göra en felrekrytering och av den anledningen är det en stor risk att inte ta sig tiden att göra en rekrytering som är hållbar i längden. Att Hyr-Rekrytera är ett sätt att undvika den risken.

Säkerhet för våra kandidater

Våra kandidater blir anställda hos oss men med intentionen att bli anställd hos någon av våra kunder. Om det av någon anledning inte blir så, har våra kandidater en trygghet i att vara med oss och fortsätta som konsult eller så hjälper vi till att hitta ett annat arbete hos våra kunder.

Vi ser detta som ett ansvarsfullt företagande att hjälpa människor till nya jobb och att ge våra kunder rätt medarbetare, vi lär känna både kund och kandidat, på riktigt.

Vill du veta mer om Prodiems tjänst Hyr-Rekrytering och hur processen går till?

Läs mer här, eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.