Vad ska man tänka på för en lyckad konsulttillsättning? Vi frågade Prodiems vd Anna Abrahamsson om hennes bästa tips:  

1. Våga säga NEJ

Är du inte nöjd med den personlighetsprofil som konsulten har, våga säga NEJ! Det är dyrt att ta in en konsult, så ställ kravet att BÅDE kompetens OCH personlighet ska matcha dina önskemål. På Prodiem tackar vi hellre nej till möjligheten att presentera en konsult än presenterar någon vars personlighet inte överensstämmer med dina önskemål.

2. Välj konsultbolag med omsorg

Låt värderingar vägleda er i valet av konsultbolag. Konsultbolagets varumärke kopplas samman med ert när de kontaktar möjliga konsulter för att berätta om ert behov. Så välj inte bara konsult, utan även konsultbolag, med omsorg. På Prodiem har vi ett uttalat intresse av att lära känna och ta väl hand om våra konsulter. Det har gett oss ett starkt nätverk av konsulter inom ekonomi, finans och HR.

3. Förbered er på snabba beslut

Innan ni börjar söka efter en konsult, ta er tid att landa i vad konsult uppdraget innebär och vad ni ser för kompetens och personlighet. Berätta sedan det för konsult bolaget och/eller konsulten. När ni sedan hittar rätt konsult, då gäller det att vara snabb. Attraktiva konsulter blir snabbt uppbokade. Prodiem har idag en leveranstid på 1–5 arbetsdagar beroende på typ av förfrågan. Vi älskar farten i branschen, men den får aldrig ske på bekostnad av kvaliteten.

4. Se upp för ”CV-skyfflare”

Ni ska hyra in en konsult, och helt plötsligt får ni ett relevant CV till er inbox. Var lite vaksam så att det inte är en ”CV-skyfflare”, som i vissa fall knappt har träffat konsulten och personligheten bakom CV:t. Ställ frågor för att säkerställa att konsultbolaget verkligen har koll på dina behov, och konsulten de erbjuder.

5. Kräv referenser och bakgrundskontroller

Kräv alltid att referenser är tagna och de bakgrundskontroller som ditt bolag kräver också är gjorda på den aktuella konsulten. Det kan bli mycket dyrbart i såväl tid som pengar om det blir fel. När Prodiem hyr ut en för oss ”oprövad” konsult, tar vi alltid minst två referenser för att säkra upp att konsulten håller måttet och genomför de bakgrundskontroller som kunden efterfrågar.

Lycka till!

Anna Abrahamsson
VD, Affärsområdeschef Konsult

 

Vill du veta mer om oss på Prodiem?

Läs mer här, eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.