Nu söker vi en Head of Group Business Control till Byggmax! Rollen är perfekt om du vill ha en nyckelposition inom finance och arbeta med en bredd av frågor kopplade till Byggmax dynamik på koncernnivå. Vi söker dig som lockas av att bli en del av en händelserik och börsnoterad miljö i ett väletablerat och folkkärt bolag inom detaljhandeln. Du kommer att få stora möjligheter att påverka och bidra till Byggmax fortsatta resa. Om detta låter som rätt utmaning för dig ska du definitivt läsa vidare!

Om rollen

Som Head of Group Business Control kommer du att ansvara för finansiell uppföljning, styrning och planering för Byggmax koncernen. Det är en central roll inom företaget där du kommer att vara högst involverad i diverse koncernrelaterade frågor och vara delaktig i arbetet med att driva affären framåt. I rollen har du ett nära samarbete och är en sparringpartner till CFO. Du kommer även att arbeta nära VD, ledning och styrelse. Som Head of Group Business Control har du personalansvar för en Group Business Controller och har en streckad linje till Landscontrollers (Sverige & Övriga Norden). Du kommer framför allt arbeta i Aaro, QlickSense och Excel. Tjänsten är placerad på Byggmax nyinflyttade huvudkontor i Lindhagen/Kungsholmen med möjlighet till hybridarbete.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred men du kommer bland annat arbeta med:

  • Månadsrapportering och uppföljning för koncernen ur ett affärsperspektiv
  • Managementrapportering och presentation till ledning och styrelse
  • Budget- och prognosarbete
  • Koordinera inrapportering med ansvariga för finance ute i verksamheten
  • Resultat- och kostnadsuppföljning för både gruppfunktioner och operativa enheter
  • Tätt samarbete och bollplank med Landscontrollers (Sverige & Övriga Norden)
  • Likviditetsrapportering och kassaflödesanalyser
  • Involverad i IR-frågor och framtagande av visuellt material
  • Följa upp investeringar och ta fram Business Case
  • Ansvara för vissa treasury uppgifter så som valutahandel och kovernantrapportering
  • Driva utvecklingen av system, BI lösningar, presentationer och verktyg
  • Kontinuerligt förbättra processer och rutiner

Vem är du?

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet av att arbeta med controlling. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat i en roll på koncernnivå. Vidare har du en fallenhet och ett intresse för system och BI-verktyg samt har goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har arbetat på bolag med produkter och lagerverksamhet.

För att lyckas i rollen är du en lösningsorienterad person med ett affärsmässigt förhållningssätt och förmågan att tänka strategiskt. För att skapa tydlighet och styra mot gemensamma mål besitter du en stark kommunikativ förmåga och du trivs i samarbetet med andra. Du är ambitiös och vill leverera ett arbete av hög kvalitet men kan prioritera uppgifter efter relevans och behov.

Vad Byggmax kan erbjuda dig

Byggmax är en perfekt arbetsplats för dig som trivs i en kultur med en stark entreprenörsanda. Du får arbeta i en platt organisation där du har stora möjligheter att påverka och göra skillnad – både i stort och smått. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång i vår vision att bli bäst i världen på hemmafixarprojekt och leva upp till vårt kundlöfte snabbt, enkelt och schysst.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Byggmax med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94.

Välkommen med din ansökan!

Byggmax Group består av Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Idag har Byggmax totalt 209 butiker fördelat i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Utöver de fysiska butikerna finns även en ständigt växande e-handel. Koncernen omsatte 6,1 miljarder kronor år 2023 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax grundades 1993 och affärsidén har sedan starten varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet.

Läs mer på: www.byggmax.se