Attraheras du av att arbeta med komplexa redovisningsregler och har en god förståelse för hur regelverk implementeras i praktiken? Är din gedigna redovisningsbakgrund inom bank/finans något som du vill bygga vidare på och fortsätta utvecklas inom? Vill du vara med och bidra till svensk export på ett företag där hållbarhet är en självklar och central del i strategin? Då har du chansen att axla rollen som Senior Redovisningsspecialist hos SEK.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Rollen innebär att säkerställa högkvalitativ extern finansiell rapportering och att SEK levererar finansiell rapportering i enlighet med gällande redovisningskrav. Du har ansvaret för att följa de regelverk som är relevanta och bidrar till att våra processer löpande uppdateras för att vi ska följa regelverken på ett effektivt sätt. Du har ett brett internt kontaktnät med såväl kollegorna inom Ekonomi som med övriga delar i företaget. Du ingår i funktionen Ekonomi tillsammans med 15 kollegor och du rapporterar till Ekonomichefen. Tillsammans arbetar ni på SEK:s huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bevakning av regelverk inom funktionen – med fokus på redovisning
  • Driva och utveckla SEK:s redovisningsfrågor, implementera nya IFRS standarder, förändra processer samt uppdatera vår redovisningshandbok
  • Vara delaktig i arbetet med att kvalitetssäkra företagets månads- och årsbokslut samt kvartalsrapport och årsredovisning
  • Ad hoc analyser avseende redovisning
  • Vara delaktig i skattemässiga frågor
  • Stötta övriga medarbetare i frågeställningar relaterade till regelverk

Vem är du?

För att passa för rollen utgår vi från att du är genuint intresserad av redovisning och regelverksfrågor. Du har en akademisk examen inom ekonomi och har efter studierna minst fem års relevant erfarenhet av komplex redovisning. Troligtvis arbetar du idag som revisor inom Financial Services eller som redovisningsspecialist på bank eller liknande finansiellt institut. Ett alternativ är att du idag arbetar på ett större bolag där det finns en treasuryfunktion som du stöttar med din redovisningsspecialistkompetents. Erfarenhet av IFRS är ett måste och det är meriterande om du har verkat i en SOX-miljö. Slutligen är du flytande i såväl svenska som engelska.

Som person har du lätt för att skapa relationer och kan samarbeta och kommunicera pedagogiskt med kollegor inom och utanför funktionen. Du har hög integritet, en lösningsorienterad inställning och har en förmåga att arbeta strukturerat där du kan planera, prioritera och driva ditt arbete även under tidspress. En förståelse för affärsverksamheten och ett helikopterperspektiv är också egenskaper som kommer att bidra till framgång i rollen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SEK med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

OM SEK

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Vi finansierar även omställning i Sverige och utomlands. I vårt uppdrag ingår att administrera det statsstödda CIRR-systemet. I 60 år har lån från SEK gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen. Läs mer på www.sek.se

Jobba för en hållbar värld genom ökad svensk export! SEK står för svensk exportkredit och i 60 år har lån från oss gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen. Med staten som ägare är vi en syftesdriven, stabil partner som bygger långsiktiga relationer.

Tillsammans arbetar vi över gränser och generationer

Du som jobbar på SEK har ett tydligt uppdrag. Hos oss är du en av våra professionella lagspelare som med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat främjar ökad svensk export. Tillsammans är vi Team SEK.

Det spelar ingen roll var du är i din karriär – vi ger dig utvecklingsmöjligheter och ansvar. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa.

För oss är du en viktig del av en kultur som både höjer arbetsglädje och prestation. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och korta beslutsvägar. Det är också en kultur som driver förändring genom att tillvarata ditt engagemang och som gör det möjligt för alla att vara med och påverka.

Tillsammans är vi ett högpresterande lag

Proaktiva – Engagerade – Lagspelare

Som ett SEK gör vi mer nytta för fler och är en kraft i omställningen. När vi fortsätter vår historia, som går över gränser och generationer, gör vi det tillsammans.