Besitter du breda kunskaper inom redovisning, trivs med ett brett redovisningsansvar och är öppen för att fortsätta utvecklas inom området? Lockas du av att bli en del av ett kompetent team med goda möjligheter till utveckling och kunskapsutbyte? Vill du komma till en dynamisk organisation där du får vara med och påverka? Då kan rollen som redovisningsekonom till SEK vara något för dig!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Till SEK söker vi nu en redovisningsekonom som vill vara med och utvecklas inom ekonomiavdelningen. Du kommer att bli en del av ett engagerat team som består av 15 personer inom redovisning och rapportering. Som Redovisningsekonom kommer du arbeta brett inom redovisning, bokslut och rapportering. Det ingår i rollen att delta i projekt och förbättringsarbeten. Du kommer ha ett nära samarbete med kollegor såväl inom teamet som med kollegor i övriga organisationen. 

Rollen är bred, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Löpande redovisning
  • Arbete med månads-, kvartalsbokslut-, årsbokslut
  • Moms och skattedeklarationer
  • Delaktig i årsredovisning
  • Behjälplig med leverantörsreskontran
  • Diverse effektiviseringsprojekt och processutveckling

Du kommer att rapportera till Ekonomichefen och tjänsten är placerad på SEK:s huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm.

Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten är det viktigt att du är en strukturerad person som inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du har ett genuint redovisningsintresse och ser förbättringsmöjligheter inom ditt ansvarsområde samt slutför det du påbörjat. Då rollen innebär ett brett ansvar är det viktigt att du är en flexibel person som är bra på att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt. Slutligen ser vi att du är en god kommunikatör som värdesätter ett nära samarbete mellan kollegor. 

Du har en utbildning inom ekonomi och har därefter skaffat dig minst 3 års erfarenhet från redovisning. Troligtvis arbetar du idag som Redovisningskonsult eller Redovisningsekonom på ett finansiellt bolag. Du har god systemvana och behärskar svenska och engelska, i både tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SEK med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

OM SEK

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Vi finansierar även omställning i Sverige och utomlands. I vårt uppdrag ingår att administrera det statsstödda CIRR-systemet. I 60 år har lån från SEK gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen. Läs mer på www.sek.se

Jobba för en hållbar värld genom ökad svensk export! SEK står för svensk exportkredit och i 60 år har lån från oss gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen. Med staten som ägare är vi en syftesdriven, stabil partner som bygger långsiktiga relationer.

Tillsammans arbetar vi över gränser och generationer

Du som jobbar på SEK har ett tydligt uppdrag. Hos oss är du en av våra professionella lagspelare som med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat främjar ökad svensk export. Tillsammans är vi Team SEK.

Det spelar ingen roll var du är i din karriär – vi ger dig utvecklingsmöjligheter och ansvar. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa.

För oss är du en viktig del av en kultur som både höjer arbetsglädje och prestation. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och korta beslutsvägar. Det är också en kultur som driver förändring genom att tillvarata ditt engagemang och som gör det möjligt för alla att vara med och påverka.

Tillsammans är vi ett högpresterande lag

Proaktiva – Engagerade – Lagspelare

Som ett SEK gör vi mer nytta för fler och är en kraft i omställningen. När vi fortsätter vår historia, som går över gränser och generationer, gör vi det tillsammans.