If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med 3,9 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten var drygt 55 miljarder svenska kronor år 2022. Bolaget har cirka 7 300 anställda och ägs av finländska Sampo Abp som är noterat på NASDAQ OMX Helsinki. If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Tillsammans skapar vi på If möjligheter för människor. Möjligheter att starta eget, att skaffa villa, att förverkliga drömmar. Vi står vid våra kunders sida och ser till att de är rätt försäkrade, så att de både känner sig trygga i vardagen och vågar bygga för framtiden. Om något händer hjälper vi dem upp på fötter och vidare i livet.

I rollen som Investment Accounting Specialist kommer du att spela en nyckelroll i redovisningen av investeringar för If Skadeförsäkring AB. Din huvuduppgift är att bidra till att säkerställa att balans och resultatkonton som tillhör Investment accounting är korrekta.

Om rollen

I rollen blir du en viktig del av det team som arbetar med redovisning av finansiella instrument och intern och extern rapportering. Ni arbetar tillsammans för att bidra till att kapitalförvaltningens redovisning och rapportering hanteras korrekt. I rollen arbetar du med att löpande kontrollera och analysera flöden och resultat till förvaltningsorganisationen och ledning. Då rollen innehåller uppgifter med en detektiv karaktär ser vi att du trivs bra i en analyserande och kontrollgranskande roll där du får motivation av att upptäcka eventuella felaktigheter. Teamet bistår även andra avdelningar med kunskap, i synnerhet inom årsredovisningsarbetet och Solvency II. Utifrån dina intressen och ambitioner får du möjligheten att i detta team utveckla kompetenser och kunskaper inom ett brett spektrum av området med hanteringen av finansiella produkter. I rollen kommer du även arbeta med förbättringsarbeten där effektivisering står högt på agendan.

I arbetet kommer du att ha kontaktytor inom många delar av organisationen, främst CFO-organisationen och Investment Management. Du blir en del av teamet Investment Accounting som består av 3 personer och är en del av funktionen Financial Reporting Operations. Tjänsten är placerad på Ifs huvudkontor i Bergshamra, Solna med möjlighet till hybridarbete.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen:

  • Månads-, kvartals- och årsvis bokslut och rapportering
  • AICO system superuser
  • Vara delaktig i utvecklingen av redovisningsfrågor och regelverk
  • Medverka i vissa delar av den kvantitativa rapporteringen av QRT till Finansinspektionen samt SCB
  • Månads- och kvartalsavstämningar
  • Processutveckling och medverkan i diverse projekt inom Financial Reporting Operations
  • Delta i diverse projekt kopplade till redovisning, system och arbetssätt

Du som person

För att lyckas i rollen ser vi att du är en person som har förmågan att driva ditt arbete i hamn och ta initiativ till förbättringar. Du ser vikten av att vara en god lagspelare för att tillsammans med ditt team uppnå gemensamma mål och lyfta varandra för att lyckas. Du är noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete, samt har en nyfiken framtoning och en vilja att lära nytt. Då rollen innebär ett flertal olika kontaktytor inom organisationen är du lyhörd och ödmjuk gentemot din omgivning och besitter en god kommunikativ förmåga.

Vi söker dig med relevant utbildning inom ekonomi. Därefter har du samlat på dig några års arbetserfarenhet. Troligtvis arbetar du idag inom treasury eller back office, alternativt redovisning med en koppling till finansiell sektor. Vi ser det som meriterande om du tidigare har erfarenhet av finansiella tillgångar såsom räntor, valutor eller aktier. Du är trygg i Excel och det är en fördel om du har erfarenhet från tidigare arbete med ett molnbaserat ERP system. Du behöver inte besitta alla kunskaper sedan tidigare utan stor vikt läggs på din nyfikenhet och inställning till att lära nytt!

Vad If kan erbjuda dig

Vi ställer höga krav samtidigt som vi litar på att det är genom våra medarbetares kunskaper och vilja att utvecklas som vi tillsammans blir ett ännu bättre försäkringsbolag. Vi ger dig förutsättningarna genom lärande från engagerade kollegor med breda erfarenheter samt kompetensutveckling genom kurser och interna utbildningar. Vi vill dessutom att våra anställda ska få möjligheten att gå vidare internt i organisationen, antingen genom att axla ett större ansvar eller att byta team och avdelning.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar If med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten 073-344 51 80, alternativt Caroline Björk tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!