Är du en stjärna på analys med ett stort intresse för försäljning och affärer, och vill axla en utvecklande och affärskritisk roll? Då kan rollen som Net Revenue Manager på Orkla Confectionery & Snacks Sverige definitivt vara något för dig! För dig som söker en arbetsplats som präglas av professionalism, framåtanda och engagemang är Orkla helt rätt bolag. Orkla är ett välkomnande bolag i en koncern som är ledande i sin bransch. 

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer att tillhöra ett engagerat team inom Net Revenue Management som består av en Manager som du rapporterar till och tre andra kollegor. Tillsammans arbetar ni tätt med sälj- och marknadsorganisationen och stödjer verksamheten med analyser och konklusioner i syfte att utveckla affären. 

Som Net Revenue Manager kommer du arbeta med att analysera, sammanställa och presentera nuläget och rekommendationer framåt för affären. Vidare är du ansvarig för ett antal värdeskapande NRM- och kategoriaktiviteter, t ex kampanjlönsamhet och effektivitet, konsumentprisutveckling och lönsamhetsparametrar. Vi söker dig som verkligen trivs i en säljorganisation där du blir ett naturligt affärstöd till kundteamet för löpande utvärdering och utveckling av affären. 

Tjänsten är placerad i fina lokaler i Solna Business Park, med möjlighet till hybridarbete. 

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  •  Analysera och proaktivt driva affärsmöjligheter internt tillsammans med närmaste kundteam (tex. listningsförbättringar, kampanjmekanik), men också övergripande stöd mot andra avdelningar inom bolaget.
  • Löpande analysera och förmedla rekommendationer ur ett marknads- och lönsamhetsperspektiv, kopplat till kategori- och NRM aktiviteter (Sortiment, Kampanj, Lönsamhet etc).
  • Vara sparringpartner och super-user i de insiktssystemen som nyttjas inom sälj (t.ex. ICA Self Serve, CatMan, Nielsen, Power BI etc.)
  • Löpande analys och uppföljning av den totala affären för kunder.
  • Övergripande ansvar inom tilldelat kompetensområde inom NRM-teamet och övergripande bolagsanalyser kopplat till dessa.
  • Ansvarig för att utveckla insiktsverktyg, rapporter och inom ditt ansvarsområde.  

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen som Net Revenue Manager är du en analytisk person som gillar siffror, analys och data samt har stort intresse för försäljning och vad som är relevant information för att kunna fatta rätt strategiska beslut. Att arbeta i en händelserik miljö trivs du med och du är orädd för förändringar. Som person är du prestigelös och tillförlitlig och har stor ansvarskänsla när det kommer till ditt arbete. Då du även kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet inom teamet är det också viktigt att du är en problemlösare som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning. 

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildningsbakgrund i kombination med några års arbetslivserfarenhet. Idag arbetar du troligen som Business controller, Sales controller eller Business analyst, med fördel inom FMCG. Du har stor vana och goda kunskaper inom Excel och BI-verktyg. Erfarenhet av Nielsen är starkt meriterande, men inget krav. Vidare är du flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Orkla Confectionery & Snacks med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp tfn 070-916 39 18 eller Sofia Gleistedt tfn 073-344 22 86. 

Välkommen med din ansökan!

Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Koncernen har drygt 18 000 anställda och omsätter cirka 43 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige gör livets små stunder större, med älskade och starka varumärken inom kex, snacks och konfektyr såsom OLW, Cheez Doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Smash och BUBS. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets produktionsanläggningar finns i Filipstad, Nöbbelöv och Jönköping. Bolaget, med cirka 400 medarbetare, omsätter ca 1,9 miljarder kronor årligen.

Läs mer om företaget på https://www.orkla.se/ och https://www.orkla.se/om-oss/confectionery-snacks/.