Lockas du av att komma till ett välkomnande bolag i en koncern som är ledande inom sin bransch? Orkla söker nu en Business Controller där du erbjuds en roll med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten utifrån egna idéer och förslag. 

Är detta din nya utmaning?

I rollen som Business Controller hos Orkla Confectionery & Snacks kommer du arbeta brett och varierande i ett snabbrörligt bolag med ansvar för kategorierna Kex och Konfektyr. Du kommer bland annat att arbeta nära och i samarbete med affärsområdeschef, marknadschef och kategorichef och gemensamt arbeta med att optimera lönsamhet inom kategorierna. Som Business Controller kommer du sitta med i Core team där du ansvarar för finansiell styrning över kategorin.  

Du kommer att bli en del av ett kunnigt och engagerat team om sex personer, inklusive controllerchefen som du även rapporterar till. Tjänsten är placerad i fina lokaler i Solna Business Park, med möjlighet till hybridarbete. 

Dina arbetsuppgifter

  • Äga ekonomistyrningen och arbeta med kontinuerliga förbättringar inom dina kategorier
  • Budget- och prognosarbete
  • Ansvar för rabatt och bonusavstämningar
  • Medlem i Core team för kategorierna Kex och Konfektyr
  • Arbeta med business case och ad hoc projekt
  • Aktivt delta i, eller driva löpande processutveckling, effektiviseringsarbete och övriga projekt inom controlling 

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Business Controller hos Orkla ser vi att du är driven och proaktiv och trivs i ett bolag som är föränderligt och där det händer saker. Du har en genuin vilja att påverka och bidra med dina egna erfarenheter, idéer och infallsvinklar. Du har med andra ord god initiativförmåga och motiveras av att få vara med och påverka. Då rollen innefattar flera kontaktytor ser vi även att du är en lagspelare som värdesätter ett gott samarbete mellan kollegor. 

Du har en akademisk utbildning från universitet eller högskola i kombination med några års arbetslivserfarenhet. Idag arbetar du troligen som Business controller, Sales controller eller Business analyst, med fördel inom FMCG alternativt från produktionsnära miljöer. Du har stor vana och goda kunskaper inom Excel och BI-verktyg. Vidare är du flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Orkla Confectionery & Snacks med Prodiem. Urval sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se Vid frågor kontaktar du Sofia Gleistedt på tfn 073-344 22 86 alt Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94. 

Välkommen med din ansökan! 

Orkla är Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel, apotek, bageri och storhushåll. Koncernen har drygt 18 000 anställda och omsätter cirka 43 miljarder NOK. Orkla Confectionery & Snacks Sverige gör livets små stunder större, med älskade och starka varumärken inom kex, snacks och konfektyr såsom OLW, Cheez Doodles, Göteborgs Kex, Ballerina, Singoalla, Smash och BUBS. Huvudkontoret ligger i Solna och företagets produktionsanläggningar finns i Filipstad, Nöbbelöv och Jönköping. Bolaget, med cirka 400 medarbetare, omsätter ca 1,9 miljarder kronor årligen.

Läs mer om företaget på https://www.orkla.se/ och https://www.orkla.se/om-oss/confectionery-snacks/.