DalaVind bildades hösten 2006 i syfte att skapa ett bolag med avsikt att möta efterfrågan på ny miljövänlig elproduktion i framför allt Dalarnas län. DalaVind ägs av 14 regionala energibolag, skogsägare och några övriga investerare. DalaVind skall på affärsmässiga grunder äga, förvalta och sälja vindkraftverk, bedriva förundersökningar, projektering och förvaltning av vindkraftsanläggningar. DalaVind skall förse regionen med vindkraftverk i bra lägen för att ge lokala och regionala investerare möjlighet att investera i förnybar elproduktion bland annat för sin egen konsumtion. Detta sker både genom direktägande av egna vindkraftverk och via ekonomiska föreningar där även privatpersoner ges möjlighet att vara andelsägare. DalaVind ska bidra till ett hållbart samhälle på global och lokal nivå genom att utveckla hållbara kraftproduktionslösningar.
Läs mer på
www.dalavind.se

Om rollen

DalaVinds verksamhet är komplex och affärsintensiv utifrån att projekten präglas av många intressenter, utmanande finansiella frågeställningar samt politiska beslut. Rollen som Finanschef är därför bred och ställer höga krav på en tydlig affärsmässighet, ett framåtblickande perspektiv och pragmatiskt förhållningssätt.

Finanschefen är ansvarig för samtliga ekonomi- och finansfrågor innefattande affärs- och projektplanering liksom uppföljning, redovisning, budget och prognos. I rollen ingår ansvar för finansfrågor såsom upplåning, finansiella investeringar, cash management, ränte- och elprisexponering, försäkringar, kreditrisker och bankrelationer. Ansvaret inkluderar även internkontroll, koncernbolagens administration, samt kontakten med banker, ägare och revisorer.

Finanschefen är en nyckelposition för att DalaVind skall nå uppsatta mål på både kort och lång sikt. Personen är ett viktigt bollplank och sparringpartner till VD och övriga kollegor i den övergripande strategiska utvecklingen av DalaVind, inte minst i investerings- och kapitalanskaffningsfrågor.

Tjänsten är ny och innehas för närvarande av interim resurs. Redovisningen hanteras sedan många år via extern part med vilken samarbetet fungerar väl. Som Finanschef har du en nära dialog med styrelsen och kan även komma att vara styrelseledamot i de projektdrivande bolagen.

Din profil:

Du har en akademisk bakgrund med ekonomisk inriktning alternativt likvärdig annan utbildning eller erfarenhet. Rollen kräver en gedigen och bred kompetens inom ekonomi, företrädelsevis inom Business Control. Vi ser gärna att du arbetat i en projektorienterad verksamhet där finansieringsfrågorna har varit ett viktigt inslag. Du kan alternativt ha erfarenhet från en rådgivnings-, investerings-, revisions- eller transaktionsverksamhet.

För att bli framgångsrik i rollen som Finanschef krävs ett genuint intresse för verksamheten, en vilja att synas internt och skapa goda relationer både inom och utanför organisationen. Du är tydligt utåtriktad med en kommunikativ framtoning och tycker om att ha många kontaktytor. Förmågan att kunna höja blicken och samtidigt kunna agera i nuet är viktiga egenskaper.

Du är en tydlig lagspelare och förväntas vara aktiv i ledningsgruppen där du vågar utmana och ifrågasätta om du ser avvikelser eller har egna synpunkter eller idéer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 0709-169400 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Prodiem Executive är specialiserade på rekrytering och uthyrning av strategiska chefer inom finance. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå. www.prodiem.se/executive