För dig som lockas av att tillhöra ett framåtlutat HR-team som befinner sig i en snabbrörlig organisation, finns nu en spännande möjlighet! Memira förstärker HR organisationen i samband med en föräldraledighet och letar efter dig som vill kliva in på ett vikariat under ett års tid. Här kommer du vara påtagligt involverad i Memiras utveckling och bidra till digitaliseringen inom HR, hos ett bolag som bidrar till ökad hälsa och välbefinnande i samhället. Låter det intressant? Då kan rollen som HR-Generalist vara något för dig!

Varmt välkommen med din ansökan.

Är detta din nya utmaning?

Som HR-Generalist kommer du ha ett nära samarbete med HR-Business Partner och HR-Direktör, som du även rapporter till. Du kommer ha en central funktion i organisationen och supportera chefer och medarbetare i alla förekommande HR-frågor, med fokus på supportorganisationen. I rollen kommer du ansvara för att administrera Memiras HR-processer, som exempelvis anställningsavtal, bonus, tidsrapportering, onboarding och offboarding. Tjänsten medför breda kontaktytor och utöver ditt samarbete med dina kollegor inom företaget kommer du även ansvara för kontakten gentemot mot outsourcad lönepartner.

Som HR-Generalist kommer du vara en viktig del i Memiras fortsatta förbättringsarbete i att effektivisera och digitalisera rutiner och processer. Bolaget står inför att implementera ett nytt HRM-system under 2024 och tillsammans med HR-teamet kommer ni driva arbetet framåt. Memira sitter i fina och ljusa lokaler i det nybyggda Eye Center of Excellence vid Karolinska Sjukhuset i Hagastaden.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad men dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

  • Kontaktperson i HR-relaterade frågor avseende lön, pensioner, reseräkningar mm gentemot medarbetare och chefer
  • Kontaktperson gentemot outsourcad lönepartner
  • Ansvarig för att löneunderlagen är korrekta
  • Stöd till organisationen avseende HR-administration såsom arbetsintyg, kontakter med Försäkringskassa, statistik, rehabsamordning mm
  • Uppdatera digitala HR-plattformar såsom t ex intranätet inkl Medarbetarguiden och policies
  • Bidra till att utveckla och förbättra våra HR-processer och arbetsflöden

Vem är du?

För att trivas i den här tjänsten ser vi att du är en strukturerad person som känner ägarskap och självständigt tar ansvar för dina uppgifter. Du är noggrann och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Tjänsten ställer vidare krav på god samarbetsförmåga och tydlig kommunikation. Du har ett flexibelt förhållningssätt och möter förändringar med en positiv inställning. Då Memira befinner sig i en snabbrörlig miljö uppskattar du att arbeta snabbt och effektivt, samtidigt som du har en hög kvalité i ditt arbete.

När det kommer till din erfarenhet ser vi att du har en relevant utbildning och några års erfarenhet från en liknande roll. Genom dina tidigare erfarenheter har du arbetat med HR-administration, HR-system och löneprocesser. Viktigast för tjänsten är att du är strukturerad, systemintresserad och en fena på administration. Vi ser det som meriterande att ha implementerat HR-system/verktyg och vi ser även gärna att du är en van användare av Excel och har en grundläggande förståelse för arbetsrättslig lagstiftning. Då Memira är en nordisk koncern vill vi att du behärskar svenska och engelska, i både tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Memira med Prodiem. Notera att intervjuer kommer hållas först under vecka 1 2024, men vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 eller Petra Bennarp, tfn 070-916 39 18.

Välkommen med din ansökan!

Memira Eyecenter har ett komplett erbjudande inom synkorrigering och ögonsjukvård. Vi har samlat ögonläkare, kirurger, specialutbildade optiker, ortoptister och sjuksköterskor som jobbar tätt tillsammans på någon av våra 66 kliniker. Vi är Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyten och nu växer vi snabbt inom ögonsjukvård, både offentligt och privat finansierad. Memirakoncernen omsätter idag ca 830 MSEK och är ca 300 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland.

Memira Eyecenters är ”the eye partner for life’ genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på https://www.memira.se