Strömma Turism & Sjöfart är moderbolag i Stromma Group som är ett av Norden största upplevelseföretag inom sightseeing och rundturer med framför allt båtar och bussar. Verksamheten bedrivs i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna med bland annat destinationer som Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors, Stavanger, Bergen, Oslo, Amsterdam, Göteborg och Berlin. Den största kundgruppen är privatpersoner på resa eller boende i destinationerna som söker en upplevelse på sin fritid men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår vision är att vara:” Northern Europe’s leading producer and provider of tours and activities, with a sustainability focus in everything we do”. Koncernens mission är att leverera minnen för livet. Vi arbetar med glädjefyllda produkter med stort kundfokus vilket genomsyrar företagskulturen. Koncernen omsätter cirka 1 miljard kronor. Bolaget står inför en viktig utveckling inom hållbarhetsområdet och jobbar aktivt för att ligga i framkant beträffande utsläpp och social mångfald. Stort fokus ligger i framtiden på investeringar inom detta område. Läs mer om företaget på www.stromma.se.

Stromma söker nu en erfaren controller med affärssinne och systemintresse. Lockas du av att få arbeta i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö med roliga produkter som är lätta att relatera till och vara stolt över i ett av Sveriges ledande upplevelseföretag? Vill du arbeta i en bred och utvecklande roll med många kontaktytor? Nu söker vi dig som vill vara med på Strommas fortsatta resa! Välkommen med din ansökan!

Detta söker vi

I rollen kommer du att arbeta koncernövergripande med bland annat analys, resultatuppföljning, budget, prognoser samt affärsstöd. Du har en central roll inom de digitala stöd som de administrativa funktionerna använder och jobbar tätt med koncernens IT funktion. Du kommer att ha breda och varierande arbetsuppgifter och aktivt delta i olika projekt för att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling. Vidare kommer du kontinuerligt delta i förbättrings- och utvecklingsarbete för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg. Som Business Controller hos Stromma kommer du agera en viktig nyckelspelare för system- och utvecklingsprojekt inom koncernen.

I tjänsten är du en del av Group Controlling och du kommer att rapportera direkt till koncernens CFO. Stromma har sitt huvudkontor på Skeppsholmen i centrala Stockholm, men jobbar numera med stor flexibilitet kring mixen av kontorsarbete och hemmakontor.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten är bred och varierad och du kommer tillsammans med dina kollegor bland annat arbeta med:

  • Månadsrapportering och ekonomiuppföljning för koncernen ur ett affärsperspektiv
  • Ansvarig för att driva utveckling kring datawarehouse både gällande analys, presentationsverktyg och underliggande datastruktur,
  • Koordinerande roll för system och systemutveckling gällande administrativa digitala stöd så som NAV, Anaplan, och Unit 4 consolidation, i egenskap av solution manager-roll
  • Rapportering och presentation till affärsledning och styrelse
  • Ansvara för likviditetsrapportering och uppföljning
  • Lönsamhetsuppföljning och kassaflödesanalyser
  • Budget- och prognosarbete inkl. granskning, sammanställning och presentation
  • Resultatsimuleringar och scenarioanalyser
  • Kostnads- och resultatuppföljning för både gruppfunktioner och operativa enheter
  • Löpande resultatuppföljning med Strommas olika länder och resultatenheter
  • Vara ett bollplank samt kontaktyta mot Strommas administrativa avdelningar hos dotterbolagen
  • Följa upp investeringar samt ta fram affärsanalyser vid nyinvesteringar
  • Kontinuerligt utveckla och förbättra processer och rutiner för analys och rapportering

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Efter dina studier har du arbetat dig upp till att ha ett antal års erfarenhet från en Controller-roll gärna på gruppnivå. Vidare har du en fallenhet och ett stort intresse för system och goda kunskaper i Excel. Erfarenheter från Power-BI och detaljerat arbete i data warehouse lösningar är meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Engelska är vårt koncernspråk. Det är fördelaktigt om du har verkat i en transaktionsintensiv miljö tidigare.

Du som person

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser gärna att du är en strukturerad och självgående person som gillar att ta egna initiativ. Vidare är du flexibel och trivs med nya situationer, miljöer och ett föränderligt klimat. Du är ambitiös och vill leverera ett arbete av hög kvalitet samt är bra på att prioritera uppgifter efter relevans och behov. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och förmågan att tänka strategiskt.

Vidare arbetar du gärna i en roll med många kontaktytor och är duktig på att anpassa dig för olika situationer och personligheter. Stromma letar efter dig som kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar inom ditt område.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stromma med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-99 99 701.

Välkommen med din ansökan!