Är du i början av din karriär och besitter en grundläggande förståelse för löpande redovisning? Söker du nu nästa steg och vill arbeta på ett bolag som verkar för att hjälpa andra människor? Hos Abilia får du chansen att axla en bred roll som innebär stora möjligheter till utveckling och kunskapsutbyte i nära samarbete med erfarna kollegor. Låter detta som en spännande möjlighet för din karriär? Då kan rollen som Junior Financial Controller hos Abilia vara rätt för dig!

Är detta din nya utmaning?

Abilia befinner sig i en expansiv fas och behöver utöka ekonomiavdelningen med en engagerad och ambitiös medarbetare som är redo att utvecklas i en varierad roll med goda utvecklingsmöjligheter. Som Junior Financial Controller kommer du arbeta centralt inom ekonomifunktionen. Din roll kommer bland annat innehålla löpande bokföring, finansiell rapportering samt business controlling. Du kommer ansvara för uppföljning av leverantörsreskontra, vara behjälplig i bokslut samt aktivt delta i förbättringsarbete inom ditt område. Du kommer också delta i budget och prognosarbete och agera som ett naturligt stöd till Finance Manager och Redovisningsansvarig. I rollen kommer du även samarbeta med andra avdelningar inom organisationen för att ta fram relevant och nödvändig finansiell information. Det här är således en möjlighet för dig som idag arbetar med löpande bokföring och vill bredda dina erfarenheter inom såväl redovisning som analys och controlling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar:

  • Bokslutsansvarig för ett av Abilias dotterbolag
  • Delaktig i budget- och prognosprocessen
  • Ansvarig för leverantörsreskontran i två av Abilias dotterbolag
  • Behjälplig i kundreskontra
  • Finansiell Rapportering i AARO
  • Framtagning och analys av nyckeltal
  • Delaktig i interna projekt och processförbättringar

Du kommer att tillhöra ett team på tre personer, inklusive Finance Manager, som du rapporterar till. Rollen är placerad på Abilias huvudkontor i Solna. På Abilia arbetar man flexibelt och erbjuder en möjlighet till hybridarbete.

Du som person

För att lyckas i rollen som Junior Financial Controller tror vi att du är en nyfiken och snabblärd person som driver ditt arbete från start till mål. Det är värdefullt om du har en vilja att lära dig nytt och att du har ett engagerat förhållningssätt gentemot arbetsuppgifterna och ditt team. Samarbete är något du ser som självklart och du är prestigelös i ditt arbete. Om du stöter på problem är du lösningsorienterad och vågar testa dig fram för att hitta lösningen. En dynamisk miljö där kontinuerlig förändring och processutveckling sker är något som lockar dig!

Vi ser att du har en relevant utbildning inom ekonomi. Därefter har du minst något års praktisk erfarenhet inom redovisning, där du troligen idag arbetar som redovisningskonsult eller redovisningsekonom. Slutligen har du goda kunskaper i Excel och behärskar svenska samt engelska, i både tal och skrift.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Abilia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80 eller Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62.

Välkommen med din ansökan!