Söker du en roll inom en organisation med världens viktigaste uppdrag som gör skillnad, på riktigt?

AcadeMedia har haft en snabb tillväxt de senaste åren både som ett resultat av förvärv och nystartade skolor och söker nu en Junior Business Controller till affärsområdet för vuxenutbildning. Har du ett genuint intresse för analysarbete och trivs med att ha en bredd av arbetsuppgifter kopplat till det finansiella? Är du en utåtriktad person och vill anta en utvecklande roll på ett bolag med goda karriärmöjligheter? I så fall kan det här vara ditt nästa steg!

Är detta din nya utmaning?

I denna roll kommer du ingå i ett team med erfarenhetsmässigt seniora controllers och ges möjlighet att lära dig och utvecklas inom controllingområdet. Rollen rapporterar till Segmentscontroller för AcadeMedia vuxenutbildning, som du arbetar i nära samarbete med.

Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm, möjlighet till hybridarbete finns. Du blir del av en dynamisk organisation som är i ständig utveckling och där medarbetare har stort engagemang och drivkraft i att bidra till att våra barn, elever och deltagare når sin fulla potential.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av:

  • Budget- och prognosarbete
  • Vara behjälplig i sammanställningen av lönsamhetsanalyser
  • Arbete med delar av bokslutet
  • Följa upp, analysera och hantera avvikelser samt följa upp nyckeltal
  • Vissa administrativa uppgifter såsom exempelvis förvaltning och underhåll av bolagets projektregister och administrera behörigheter och projekt i rapportverktyget Workspace
  • Delta i projektarbete och utveckla BI-rapporter
  • Arbeta med ad hoc-uppgifter och stötta avdelningen i ekonomirelaterade frågor

Vem är du?

Till denna roll söker vi dig som utför ditt arbete noggrant och ansvarsfullt och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du är driven, har en analytisk förmåga och ett positivt förhållningssätt med en vilja att ta dig an nya kunskaper. Därtill en förmåga att leverera hög kvalitet inom utsatt tidsram. För att trivas i rollen behöver du tycka om att ha många kontaktytor i ditt arbete och att kommunicera ekonomi gentemot olika mottagare.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Det vi önskar att du tar med dig in i denna roll, är ett starkt intresse för analys i kombination med grundläggande kunskaper inom redovisning. Vi ser att du har ett par års erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter. Det kan vara inom controlling, redovisning eller revision. Företrädesvis har du erfarenhet av noterat storbolag. Du är trygg i Excel. Erfarenhet av större affärssystem och BI-verktyg är meriterande, en nyfikenhet för den typen av system är nödvändigt för att trivas i rollen. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska, både skriftligen och muntligen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Välkommen med din ansökan!

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 19 000 medarbetare på våra 730 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Tyskland och Nederländerna är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Drygt 100 000 vuxna går på någon av våra vuxenutbildningar. Vuxenutbildning bedrivs bland annat inom Hermods, Eductus, KompetensUtvecklingsInstitutet, NTI-skolan, Plushögskolan, EC-utbildning, Sälj- och marknadshögskolan, The Game Assembly samt Movant. Dessa verksamheter har utbildningar i allt ifrån svenska för invandrare (SFI) och yrkessvenska till vård och omsorg och gymnasiala vuxenutbildningar på distans. Det finns också yrkesutbildningar inom områden som exempelvis IT, marknadsföring, bygg och logistik. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter cirka 15 miljarder. AcadeMedia Vux omsätter cirka 1.6 miljarder.

Läs mer om företaget på www.academedia.se.