Vill du få chansen att vara med på en spännande utvecklingsresa i ett expansivt och förvärvsintensivt bolag som bidrar till ett friskare samhälle? Som ett led i att skapa de bästa förutsättningarna för PMG:s fortsatta tillväxtresa skapas nu en koncerngemensam ekonomifunktion i Stockholm vilket bl a innebär en flytt av redovisningen för Norge till Sverige. Här får du komma in i ett tidigt skede och vara en aktiv lagspelare i uppbyggnaden av det nya ekonomiteamet! PMG har tagit en stark position på marknaden och söker nu dig som lockas av att axla ett ägandeskap för redovisningen av ett flertal nordiska bolag! Vi söker två Redovisningsansvariga som kommer ansvara för de svenska respektive norska bolagens redovisning. I dessa roller ges du möjligheten att påverka och bidra i utvecklingen av processer och system inom ditt område, men även att växa tillsammans med bolaget!

Physical Medicine Group (PMG) etablerades 2020 med målsättningen att bygga den europeiska ledaren inom manuell medicin (kiropraktik, naprapati, fysioterapi m m). Idag består koncernen av ett flertal välkända varumärken som Naprapatlandslaget, Eureka, Muskelcentrum, The Clinic och Klinikk for Alle. PMG har haft en mycket stark tillväxt och vuxit från 29 kliniker 2020 till i dagsläget cirka 110 kliniker och fortsätter att växa via förvärv samt öppning av nya kliniker. Låter det här som något för dig? Välkommen med din ansökan!

Detta söker vi

Som Redovisningsansvarig kommer du ha en central roll inom företaget och ha ett helhetsansvar för den svenska eller norska verksamhetens redovisning som för närvarande består av fyra bolag vardera. PMG befinner sig i en tillväxtfas med förvärv av nya verksamheter, vilket gör att du kommer arbeta med integration av verksamheternas redovisning och rapportering. I rollen har du en stor möjlighet att påverka genom att exempelvis forma och vidareutveckla befintliga processer, rutiner och strukturer, där automatisering just nu står högt på agendan. Tillsammans med ditt team förväntas du ta en aktiv roll i utvecklingen av systemstöd för att säkerställa effektiva och enhetliga redovisningsprocesser inom verksamheten. Rollen medför både utvecklings- och operativt arbete i ett företag som står för högt engagemang, kvalitet och hälsa.

Du kommer ha ett nära samarbete med redovisningsteamet på fem personer, som består av ytterligare en redovisningsansvarig, två redovisningsekonomer och koncernredovisningschef. Som Redovisningsansvarig har du breda kontaktytor och en verksamhetsnära roll vilket innefattar kontakt med bland annat country managers, brand managers, lokala kliniker, CFO och business controller.

Rollen är placerad på PMG:s huvudkontor i centrala Stockholm och det finns möjlighet att ha ett flexibelt arbetssätt både från kontoret och på distans. Som Redovisningsansvarig rapporterar du till Koncernredovisningschef.

Tjänsten är bred och utvecklande, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löpande redovisning samt månads- och årsbokslut
  • Huvudansvar för och kvalitetssäkring av leverantörsfakturahantering och kundfakturering
  • Analys av månadsbokslut
  • Finansiell månadsrapportering för bolagen inom ditt ansvarsområde
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Betalningar av skatt och leverantörsfakturor
  • Kontakt med PMG´s revisorer
  • Delaktig i utformandet av nya processer, rutiner och arbetssätt

Din profil

Vi letar efter dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Troligtvis arbetar du idag som redovisningskonsult, redovisningsekonom eller redovisningsansvarig. Vi ser gärna att du tidigare har haft ett bolagsansvar där du har hanterat redovisning från ax till limpa, antingen för ett dotterbolag i en större koncern eller för ett mindre bolag. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av en transaktionsrik miljö och/eller liknande typ av verksamhet. Du har ett intresse för system, en god förståelse för processer och en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar inom ditt område. Om du dessutom har erfarenhet av att arbeta nordiskt ser vi det som ett plus.

Du som person

För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du är en engagerad och nyfiken person som värdesätter att ha en hög kvalitet och tydlig struktur i ditt arbete. Du gillar att ta eget ansvar och har förmågan att ta initiativ och självständigt driva arbetet framåt. Du har en fallenhet för system och tycker om att effektivisera befintliga processer till det bättre. Du trivs med att verka i en föränderlig miljö och har ett positivt förhållningssätt gentemot din omgivning. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är kommunikativ och värdesätter ett gott samarbete med ditt team.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar PMG med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06 eller Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80.

Välkommen med din ansökan och att vara med på resan!

Physical Medicine Group (PMG) bildades 2020 för att bygga den europeiska ledaren inom manuell medicin. I dagsläget finns PMG i Norge och Sverige med mer än 110 kliniker och över 500 naprapater, kiropraktorer, fysioterapeuter med flera, och den årliga omsättningen uppgår till ca 540 MSEK. Våra välutbildade terapeuter genomför mer än 700 000 muskel- och ledbehandlingar årligen. Starka varumärken som ingår i PMG är idag; Klinikk for Alle, Naprapatlandslaget, Muskelcentrum, The Clinic och Eureka. Läs mer på www.physicalmedicine.se.

”Every day we perform almost 3000 treatments, and every day we try to do it just a little bit better than yesterday”.