Vi söker efter dig som vill komma in i ett relativt nytt affärsområde och som vill vara med på en expansionsresa, inom Praktikertjänst Dental. Här ges du en spännande möjligt att påverka och skapa utformandet av den nyinrättade rollen som Business Controller. En affärsnära roll där du kommer arbeta med affärsutveckling, tillväxt- och förvärvsfrågor samt med utveckling av processer och rutiner. Låter det intressant? Då kan rollen som Verksamhetsnära Business Controller definitivt vara något för dig!

Varmt välkommen med din ansökan!

Är detta din nya utmaning?

I rollen som Business Controller kommer du, tillsammans med tre regionchefer, stötta Praktikertjänst Dental´s enheter i uppföljning och utveckling av verksamheten. Rollen innebära en nyckelposition i verksamheten och du kommer vara högst delaktig i att driva affären framåt.

Du har tät kontakt med verksamhetscheferna och med hjälp av ekonomiska analyser, uppföljning av affärsplaner och implementation av best practise skapar du mervärde för verksamheten. Här är du påtagligt involverad i frågor som prissättning, potentiella förvärv och business case. Som Business Controller kommer du ha stor frihet i att självständigt utveckla rollen och arbeta med utveckling av budget- och uppföljning. Rollen medför många kontaktytor och du kommer samarbeta med verksamhetschefer, regionchefer samt övriga stabsfunktioner såsom Koncernekonomi.

Rollen rapporterar till Chefen för Praktikertjänst Dental och tillhör affärsområdets ledningsgrupp. Som Business Controller är du är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm.

Dina primära arbetsuppgifter består av:

  • Följa upp, analysera och granska både resultat, arbetssätt samt kvalitetsarbete för affärsområdets 22 verksamheter.
  • Identifiera eventuella avvikelser och analysera dessa för att bidra till utvecklingsarbetet, samt implementera best practise.
  • Månadsvisa uppföljningar av verksamheten, med tyngdpunkt på ekonomi och organisation.
  • Leda arbetet med affärsplan.
  • Vara speaking partner gentemot koncernekonomi på Praktikertjänst och tillsammans med dem ansvara för budget och prognosarbete för affärsområdet.
  • Driva utveckling av digitala verktyg och säkerställa att verksamhetschefer, regionchefer och ledning har adekvata verktyg för rapportering och uppföljning.
  • Ekonomiska analyser vid förvärv.
  • Omvärldsbevakning Business Case och Ad hoc project.
  • Diverse presentationsunderlag

Vem är du?

Du är en nyfiken, positiv och kommunikativ person med god analytisk förmåga. För att lyckas i rollen har du en genuin vilja till att påverka och bidra med dina erfarenhet och insikter för att utveckla arbetssättet. Du har förmågan att växla mellan långsiktiga strategier och djupgående analyser på verksamhetsnivå samtidigt som du har en prestigelös personlighet med fokus på verksamhetens tillväxt. Vi ser att du är en ”doer” med ett intresse för affären och som drivs av ständiga förbättringar. Du är pedagogisk och är en person som initierar förändringar och säkerställer action. Slutligen tycker du om att nätverka och är en naturlig diskussionspartner till chefer och andra beslutsfattare. Dina formella meriter är såklart viktiga men lika viktiga är din personlighet och din inställning.

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk utbildning som civilekonom eller motsvarande. Du har en bevisad erfarenhet som Business Controller och har arbetat i en tillväxtmiljö som inneburit utveckling av arbetssätt och processer. För att passa i rollen har du god erfarenhet av att arbeta med chefer och verksamhetsuppföljning. Vi ser även att du har goda kunskaper i Excel och ser det som meriterande med erfarenhet av Power BI. Branscherfarenhet ses som meriterande, men inte ett uteslutande krav.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst Dental med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Praktikertjänst har utvecklat Vårdsverige i 60 år och är Sveriges största vårdgivare inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Affärsmodellen är unik med 1 300 delägare som är både verksamhetsansvariga och anställda på mottagningar runt om i landet. Delägarna är tandläkare, läkare, tandtekniker, tandhygienister, sjukgymnaster/fysioterapeuter, psykoanalytiker/terapeuter, psykologer, kiropraktorer, sjuksköterskor, barnmorskor, logopeder och dietister. Omsättningen uppgår till cirka 9 miljarder kronor och antalet medarbetare är drygt 8 500.

Praktikertjänst Dental är en verksamhetsform inom Praktikertjänst AB där tandläkare går in som anställda utan delägarskap. De mottagningar som drivs inom Praktikertjänst Dental erbjuder allt från allmäntandvård, specialisttandvård och akuttandvård. Praktikertjänst Dental startade under 2017 och består idag av 22 enheter med en omsättning om ca 300 Mkr. Verksamheten har ca 280 anställda varav ca 80 tandläkare.