Vill du arbeta i en bred roll inom Svensk Exportkredits (SEK) inköpsavdelning där du får en nyckelroll i arbetet med upphandlingar och funktionens hållbarhetsarbete? Lockas du även av att bli en central lagspelare i utvecklingsresan framåt för att fortsätta upprätthålla ett förstklassigt inköpsarbete? Då kan rollen som Inköpare till Svensk Exportkredit vara den rätta utmaningen för dig!

Din uppgift och dina ansvarsområden

Som Inköpare på SEK jobbar du självständigt med att vägleda och stötta i upphandlingar, förhandlingar och leverantörsuppföljningar. Du kommer ha ett stort fokus på hållbarhetsperspektivet i ditt team och vara högst delaktig i uppbyggnaden av hållbarhetsarbetet inom inköpsfunktionen. Vidare förväntas du stötta chefer och agera som ett nära bollplank i komplicerade upphandlingar och förhandlingar, samt i leverantörshanteringen. Du kommer säkerställa efterlevnad inom bland annat regelverken EBA och DORA. I rollen kommer du ha flera kontaktytor då upphandlingar vanligtvis genomförs i projektform där du arbetar i nära samarbete med projektledare och medarbetare från olika avdelningar inom organisationen. I dessa projekt har du en närvarande roll från förstudie till förhandling av avtal, varför du kommer medverka i flera parallella uppdrag samtidigt. Du har en delaktig roll i utvecklingen av styrdokument som riktlinjer, arbetssätt och rutiner.

Du kommer få möjligheten att vara högst delaktig i utvecklingen av inköpsfunktionen inom organisationen där hållbarhetsarbetet nu står högt på agendan. Du kommer ingå i ett inköpsteam på tre personer där vi nu söker dig som har en erfarenhet av eller intresse för hållbarhetsarbetet kopplat till inköp. Tjänsten är placerad på SEK:s huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm, med möjlighet till visst hybridarbete. Du rapporterar till Inköpschefen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en examen inom juridik, ekonomi, IT-området eller annat relevant område. Därefter har du samlat på dig minst några års erfarenhet av inköpsarbete, alternativt erfarenhet av arbete inom compliance/regelverksefterlevnad eller hållbarhetsområdet och där du nu lockas av att ta med dig dina kunskaper in i en inköpsroll. Troligtvis har du erfarenhet från arbete inom finansbranschen, en myndighet eller liknande organisation där finansiell reglering står högt på agendan. Vidare ser vi det som starkt meriterande om du har med dig ett hållbarhetsperspektiv in i rollen. Du utrycker dig väl i svenska och engelska i så väl tal som skrift.

För att lyckas i rollen är du en strukturerad person som är noggrann i sitt arbetssätt med ett sinne för detaljer. Att arbeta i en händelserik miljö är något du trivs bra med och du har utvecklat din förmåga att anpassa dig utifrån situationer. Då du kommer arbeta nära flertalet kontaktytor ser vi att du är en god samarbetspartner med en stark kommunikativ förmåga som tycker om att hitta lösningar mellan olika parter. Vidare är du nyfiken i ditt sätt och tvekar inte på att ta initiativ till förbättring där du ser möjligheter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SEK med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073-344 51 80 eller Alexandra af Winklerfelt, tfn 073-388 22 62.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för ökad svenska export

Jobba för hållbar värld genom ökad svensk export! Med affärsmannaskap, starkt kundfokus och en vilja att nå resultat, blir du en viktig lagspelare i Team SEK. Det finns en närhet och enkelhet här som underlättar samarbete och gör beslutsvägar korta. Vi tar vara på engagemang och gör det möjligt för alla att ta ansvar och vara med och påverka. I vårt ekosystem av förstklassig kompetens kan du verkligen växa. Var med och forma vår historia, som går över gränser och generationer.

Om SEK

SEK är ett statligt bolag som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder. Vi finansierar även omställning i Sverige och utomlands. I vårt uppdrag ingår att administrera det statsstödda CIRR-systemet. I 60 år har lån från SEK gjort det möjligt för generationer av svenska företag att växa. Med ökad export skapar vi tillväxt i Sverige och bidrar till nytänkande lösningar för en hållbar utveckling i världen.

Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se.