Vi söker dig som är nyfiken på att vidareutvecklas i en roll som Business Controller. I denna roll hos

Natur & Kultur ges du utrymme till att arbeta affärsnära gentemot olika delar av verksamheten. Genom kvalificerade analyser och uppföljningar säkerställer du en god ekonomistyrning som bidrar till en lönsam verksamhet. Du servar således verksamheten med rätt underlag för affärsmässiga beslut. Natur & Kultur präglas av en god trivsel och engagerade medarbetare och välkomnar dig som sin framtida kollega!

Natur & Kultur sitter i fina lokaler i centrala Stockholm. Möjlighet till hybridarbete finns. Rollen rapporterar till CFO.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära att:

  • Agera stöd och ekonomiskt bollplank till förlagschefer och stabschefer samt till VD och CFO
  • Upprätta budgetar, 3-årsplaner och ekonomiska prognoser i samråd med verksamheten
  • Nyckeltalsuppföljning och analys
  • Framtagning av rapporter och beslutsunderlag
  • Månatlig uppföljning och analys av utfall och avvikelser efter bokslut
  • Bidra till ökad lönsamhet genom analys och bevakning av företagets ekonomiska utveckling
  • Simulera affärsvillkor och skapa ekonomimodeller för att beräkna affärsbeslut och affärsförändringar
  • Bidra i utvecklingsprojekt inom ekonomiområdet i syfte att förbättra och effektivisera bolagets affärsprocesser
  • Ansvara för och driva utvecklingen av företagets analysverktyg (Power BI)
  • Delta i ledningsmöten eller motsvarande

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi ser att du har god kunskap inom ekonomiområdet genom tidigare erfarenhet från en roll där du fått en grundförståelse för operativ redovisning samt haft controllerrelaterade inslag. Du kanske arbetar som Financial Controller idag där du har hand om vissa analysdelar inom ramarna för rollen. Du kan även ha en roll som Business Controller där du delvis saknar det analytiska perspektivet och vill ta ett nästa steg och arbeta närmare verksamheten/affären. Du hanterar det svenska språket väl i tal och skrift. Vi ser även att du har goda kunskaper i Excel och PowerPoint samt en god generell förmåga och förståelse för digitala arbetsverktyg såsom BI-relaterade verktyg.

Som person ser vi att du har en god samarbetsförmåga och pålitlighet, likväl som att du har en hög kvalitetsmedvetenhet och nyfikenhet till att lära det du inte redan kan. Du har samtidigt ett affärsmässigt perspektiv där du med en resultatorientering och hög analytisk förmåga självständigt driver ditt arbete framåt. För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du är trygg i att växla mellan ett detalj- och helhetsperspektiv samt har en god pedagogisk förmåga och är van vid att kommunicera siffror till olika delar av en verksamhet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Natur & Kultur med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17.

Facklig representant: Karin Sterner, karin.sterner@nok.se.

Välkommen med din ansökan!

Natur & Kultur är ett av Sveriges ledande förlag, med en bred utgivning inom både allmänlitteratur, läromedel och akademisk utgivning.

Natur & Kultur är en oberoende stiftelse som främjar bildning, kultur och humanistiska värden. Med våra överskottsvinster delar vi varje år ut ett stort antal priser, stipendier och stöd för att stärka röster i det demokratiska samtalet. Det arbetet sker inom vår ideella verksamhet.

Vår vision är att fler människor ska ha möjlighet att engagera sig i samhället. Vi vet att utbildning och bildning stärker en demokratisk samhällsutveckling. Vårt bidrag är dels att inspirera till läsande och lärande, dels att bidra till att fler röster och perspektiv ska kunna höras i det offentliga samtalet.

Läs mer om företaget på https://www.nok.se/