Strömma Turism & Sjöfart är moderbolag i Stromma Group som är ett av Sveriges största upplevelseföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Koncernen har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna. Vårt främsta fokus ligger på vad folk gör när de är lediga men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår vision är att vara: ”Northern Europe’s leading producer and provider of tours and activities, with a sustainability focus in everything we do”. Koncernens mission är att leverera minnen för livet. Huvudfokus i alla länder är sightseeingprodukter genom rederi- och bussverksamhet under olika varumärken, men med stromma.com som byline. I Sverige finns det verksamhet inom världsarv så som; Birka Vikingastaden, Vaxholm Kastellet och Göta Kanal Rederiet. Stromma Sverige har den äldsta och världens största flotta av sekelskiftesbåtar i Stromma Kanalbolaget med sightseeing och lunch- och middagskryssningar i Stockholms- och Göteborgsskärgård. Koncernen omsatte cirka 1 miljard kronor innan pandemin och har efter pandemin återhämtat sig kraftigt under 2022 och 2023 och är i en position där konsolidering och utveckling samt expansion av verksamheten är i fokus. Bolaget står inför en viktig utveckling inom hållbarhetsområdet och jobbar aktivt för att ligga i framkant beträffande utsläpp och social mångfald. Läs mer om företaget på www.stromma.se.

Nu ges möjligheten att axla rollen som CFO på Stromma Group – ledande upplevelseföretag i norra Europa inom Tours & Activities vars målsättning är att skapa memories for life. Vi letar efter en affärsmässig CFO med en god redovisningskompetens i grunden som vill nyttja dessa färdigheter i en internationell koncernroll. En chans att få en nyckelposition i ett bolag med tydliga ambitioner kring tillväxt och kontinuerlig utveckling av affären! 

Om rollen

Som CFO på Stromma Group har du det övergripande finansiella ansvaret med ett fokus på den affärsmässiga och legala uppföljningen från länderna likväl för den konsoliderade vyn. Det ligger på CFOs ansvar att säkerställa att lagar och regler efterföljs, samt att vara delaktig i att en högkvalitativ rapportering och Årsredovisning levereras. CFO kommer att ansvara för skattefrågor, kontakten med revisorer, internrevision, samt utvecklandet av finansiella processer och system. Vidare bidrar CFO med det finansiella perspektivet samt riskbedömning i olika forum, samt ansvarar för att Finance stöttar och supporterar verksamheten med de analyser och beslutsunderlag som behövs för att främja affärsperspektivet. En viktig del av rollen kommer att vara att företräda Finance i diverse sammanhang, exempelvis i ledningsgrupp och i rapportering till bolagets styrelse. Budget och prognosprocessen kommer att drivas tillsammans med controllerfunktionen. Slutligen ligger även finansieringsfrågor och hållbarhetsarbete och rapportering under CFOs ansvar.

Som CFO har du direkt personalansvar för tre medarbetare i Sverige. Inom Finance-organisationen i koncernen arbetar ett 20-tal medarbetare där respektive lands Ekonomichef har en streckad linje till CFO. Du har en aktiv roll i ledningsgruppen och rapporterar till Koncernchefen.

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning med en bred finansiell erfarenhet inom såväl controlling som redovisning. En övergripande förståelse för koncernredovisning och IFRS-kunskaper är ett måste för rollen. Med hänsyn till den säsongsbetonade verksamheten är erfarenhet av finansieringsfrågor i synnerhet cash management också av stor relevans för att lyckas. Då du kommer verka i en matrisorganisation med lokala ekonomifunktioner ser vi att du har erfarenhet av att arbeta på gruppnivå tidigare. Du besitter förmågan att fokusera på helheten och att kontinuerligt identifiera förbättringsmöjligheter. Att agera proaktivt kommer naturligt för dig och du tycker om att utmana och bidra med nya perspektiv. Du trivs i såväl det strategiska som det operativa arbetet. Slutligen är det fördelaktigt om du kommer från en transaktionsintensiv miljö.

Vi tror att du arbetar som CFO idag, alternativt har en senior ekonomiroll i en större koncern där du nu erbjuds möjligheten att vara ytterst ansvarig i en kundorienterad och dynamisk organisation.

***

I denna rekrytering samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Prodiem Executive är specialiserade på rekrytering och uthyrning av CFO och andra strategiska chefer inom finance. Vi har konsulter och kandidater som går in i linjebefattningar, i specialistroller eller arbetar mer managementinriktat i specifika projekt eller på chefsnivå. www.prodiem.se/executive