Vill du arbeta i en bred redovisningsroll där du kommer att få ett helhetsansvar och en stor möjlighet till ägandeskap för ditt område? Vill du bli en del av ett engagerat och dynamiskt redovisningsteam som värdesätter samarbete? Och trivs du i en självständig roll där du får bidra och påverka men också växa? Då kan rollen som Redovisningsansvarig för ett av Byggmax större dotterbolag definitivt vara något för dig!

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter

Som Redovisningsansvarig kommer du att ansvara för redovisning och finansiell rapportering för ett av Byggmax större dotterbolag. Rollen innebär ett viktigt ägandeskap där du får axla ett helhetsansvar genom hela redovisningskedjan. I rollen kommer du arbeta högt och lågt där du får en stor möjlighet att påverka genom att exempelvis forma och vidareutveckla befintliga processer, rutiner och strukturer. Du kommer agera som ett nära bollplank gällande redovisningsfrågor mot verksamheten för såväl kollegor på huvudkontoret, externa parter så som revisorer och specialister samt butikschefer.

I rollen tillhör du ett engagerat redovisningsteam på cirka 6 personer och rapporterar till Redovisningschef. Placering är på Byggmax nyinflyttade huvudkontor i Lindhagen/Kungsholmen med möjlighet till visst hybrid-arbete. Där blir du en del av ett hjälpsamt gäng som värderar gemenskap och samarbete på arbetet!

Tjänsten är bred och utvecklande, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Anläggningsregister
  • Intern rapportering
  • Årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Kontakt med myndigheter och revisorer
  • Agera bollplank mot organisationen samt kollegor inom ekonomifunktionen
  • Driva och delta i förbättringsprojekt

Din profil

Du har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Troligtvis arbetar du i en liknande roll idag, alternativt som redovisningskonsult eller redovisningsekonom. Det du har med dig är några års erfarenhet av kvalificerad redovisning och bokslutsarbete. Vi ser gärna att du tidigare har haft ett bolagsansvar där du har hanterat redovisning från ax till limpa, antingen för ett dotterbolag i en större koncern eller för ett mindre bolag.

Du som person

För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig på Byggmax är du ansvarstagande, strukturerad och proaktiv i ditt sätt. Du har ögon för att se förbättringar och du är inte rädd för att lyfta nya idéer upp till ytan. Du håller en hög kvalitet på ditt arbete och har ett sinne för detaljer. Då du kommer ha en central roll med flera kontaktytor ser vi att du trivs bra i samarbetet mellan kollegor och har en god kommunikativ förmåga. Att sprida god energi på arbetsplatsen ser du som en självklarhet och du tror på att laganda är vägen framåt!

Ansökan

Då tjänsten skall tillsättas så snart som möjligt vill vi gärna ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande och annonsen är publicerad tills dess att tjänsten är tillsatt. I denna rekrytering samarbetar Byggmax AB med Prodiem. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jakob Altensten, tfn 073-344 51 80 eller Filippa Gernandt, tfn 073-384 23 94.  

Välkommen med din ansökan!

Byggmax Group består av Byggmax, Skånska Byggvaror och Buildor. Idag har Byggmax totalt 215 butiker fördelat i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Utöver de fysiska butikerna finns även en ständigt växande e-handel. Koncernen omsatte 7,3 miljarder kronor år 2022 och Byggmax Group är noterat på Nasdaq sedan 2010. Byggmax grundades 1993 och affärsidén har sedan starten varit att vara det bästa och billigaste alternativet när konsumenten ska köpa byggmaterial med bra kvalitet.

Läs mer på: www.byggmax.se