Vill du arbeta i en utvecklande och bred redovisningsroll i en börsnoterad koncern? Då har du nu en spännande möjlighet! Här får du arbeta nära verksamheten och ha ett tätt samarbete med Ekonomichef och övriga kollegor inom funktionen. Du blir en del av företagets spännande tillväxtresa och får vara en aktiv lagspelare inom ekonomiteamet där dina egna synpunkter och ambitioner välkomnas högt! 

Låter det här som din nästa utmaning? Då ska du definitivt läsa vidare! 

Är detta din nya utmaning? 

Som Redovisningsekonom kommer du ha en central roll inom ekonomifunktionen och du kommer bland annat arbeta med löpande redovisning, kundreskontra, cash flow-prognoser och deltagande i månads- och årsbokslut. I din roll kommer du även vara kontaktperson mot outsourcad lönepartner och säkerställa korrekt löneunderlag. Vi letar efter dig som motiveras av att driva förbättringsarbete och ser till effektiviseringar inom ditt område.  

Rollen som Redovisningsekonom medför breda kontaktytor som exempelvis kontakt med försäkring och pensionsbolag, bank, lönepartner och kontakt med Allied Motions kunder gällande betalningar och fakturor. 

Som Redovisningsekonom kommer du tillhöra ett team på fyra personer inklusive Ekonomichef, som du rapporterar till. Rollen är placerad på huvudkontoret i Bromma där ca 75 personer arbetar. På Allied Motion arbetar man flexibelt och erbjuder en möjlighet till hybrid arbete som bestäms enligt överenskommelse med Ekonomichefen. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta följande:  

  • Ansvara för kundreskontra i affärssystemet D365
  • Deltagande i månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Skatt och momsfrågor
  • Rapportering av finansiell data som försäljning
  • Cash flow-rapportering
  • Rapportering i konsolideringssystemet HFM
  • Extern rapportering till Skatteverket, revisorer, Försäkringskassan och SCB
  • Löneadministration inklusive försäkring och pensioner
  • Anläggningstillgångar och avskrivningar
  • Se till förbättringar i processer och rutiner inom redovisning och lön
  • Deltagande i interna förbättringsprojekt
  • Agera bollplank och stötta kollegor inom ekonomifunktionen 

Din profil

Du har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Därefter ser vi att du har några års erfarenhet av redovisning och troligtvis arbetar du idag som ekonomiassistent eller redovisningsekonom. Det viktigaste är att du har ett stort intresse för redovisningsområdet och är nyfiken i ditt sätt. Du gillar att arbeta i en bred roll där du kommer nära verksamheten och trivs med flera kontaktytor. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat mot en outsourcande lönebyrå, har erfarenhet av redovisning på ett mindre/medelstort bolag och redovisning i tillverkande bolag. Då Allied Motion befinner sig i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar engelska och svenska i tal och skrift. 

Du som person

För att lyckas i rollen som Redovisningsekonom till Allied Motion är du en strukturerad person med ett sinne för siffror och detaljer. Du gillar att lära dig nytt och du går in med en positiv inställning inför nya utmaningar. Att samarbeta med ditt team är något du ser som positivt och du har ett prestigelöst förhållningssätt i arbetet. Om du stöter på problem är du lösningsorienterad och vågar testa dig fram för att hitta lösningen! Då du kommer ha en central roll med flera kontaktytor ser vi även att du är lyhörd mot din omgivning och besitter en god kommunikativ förmåga. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Allied Motion med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06 eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86. 

Välkommen med din ansökan!

Allied Motion är en ledande tillverkare av elmotorer med tillhörande styrsystem. Våra produkter hanterar rörelser i fordon eller medicinsk utrustning. En del av dessa används för styrning av främst lastbilar, bussar och gaffeltruckar. Systemen består typiskt av elmotorer, växellådor, sensorer, kraft -och styrelektronik samt mjukvara som anpassas och säljs som ett helhetskoncept efter kundernas önskemål. Vi utvecklar våra produkter själva och tillverkar i egna fabriker. Vi jobbar nära både våra kunder i Europa och våra systerföretag inom koncernen i USA, Europa och Kina.

Vi är ca 75 anställda i Stockholm och du hittar oss i Bromma. Vi har stort förtroende för våra medarbetares förmåga och är mån om att alla ska trivas hos oss. Kärnan i vår kultur är samarbete, dela med sig av kunskap, visa respekt och hjälpa varandra.